Bilim Sanat Çocuk Şenliği'ne 3500 çocuk katıldı

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bünyesinde hayata geçirdiği Çocuk Kulübü ile okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte miniklerin tatili en güzel şekilde geçirebilmeleri için Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Bilim Sanat Çocuk Şenliği’ düzenledi. Uşak’ta bir ilk olan etkinliğe ailelerden yoğun ilgi vardı. 
Bilim Sanat Çocuk Şenliği'ne 3500 çocuk katıldı

18 Ocak Cumartesi günü başlayan ve 5 gün süren sanat atölyeleri, seramik atölyeleri, bilim atölyeleri, resim atölyeleri, pastacılık atölyeleri, tiyatro gösterileri ve müzikaller yoğun ilgi gördü. Atölyelerde çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak düzeyde olmasına dikkat edilirken aynı zamanda miniklerin keyifli anlar geçirmeleri sağlandı.

14.00 ve 18.30’ta 2 seans şeklinde Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Medusa Müzikali’, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Seksen Günden Dünya Gezisi’ ve Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ‘Küçük Büyük Sevgiler’ adlı oyunlarını minikler ilgiyle takip etti.

Çocuklarını yalnız bırakmayan aileler, bu yarı yıl tatilinde çocuklarının zihinsel ve bedensel gelişimine destek veren aynı zamanda eğlenmelerini sağlayacak etkinlikleri düzenleyen Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür ettiler. Aileler etkinliklerin ücretsiz olmasından ve dileyen herkesin katılabilmesinden dolayı özellikle memnun olduklarını dile getirdiler. 5 gün süren etkinliklere yaklaşık 3500 çocuk katıldı.

Başkan Çakın: “Uşak Belediyesi Olarak Çocukların Gelişimi İçin Bu Tarz Etkinlikler Düzenlenmeye Devam Edeceğiz”

Yoğun katılımın sağlandığı etkinliğin son gününde çocukları ve ailelerini yalnız bırakmayan Uşak Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, çocuklarla yakından ilgilenerek, onlarla tişört boyama etkinliğine katıldı. Keyifli anların yaşandığı Bilim Sanat Çocuk Şenliği’nde kısa bir konuşma yapan Başkan Çakın, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle Uşak Belediyesi olarak çocukların hem zihinsel hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak bu tarz etkinlikleri düzenlenmeye devam edeceklerini aktardı.

Başkan Çakın “Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın başarılı ve mutlu bir eğitim hayatına sahip olmaları için oyun kültürünün çok önemli olduğunun farkındayız. Bizler de Uşak Belediyesi olarak çocuklarımızın sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri adına bilimden sanata her türlü etkinliklerle onları destekliyoruz. 5 gün boyunca Çocuk Şenliğimize katılan çocuklarımıza, kıymetli ailelerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bütün çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum” dedi.