Bilim de Uşak’ın yüz akı oldu

50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölgesi elemelerine katılan Uşak İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi, finallere katılmaya hak kazandı.
Bilim de Uşak’ın yüz akı oldu

İzmir’de 50. kez düzenlen yarışmada birinci olan Danışman Öğretmen Canan Özsarı, öğrenciler: Beyza Kutmural ve Sibel Ateş’ten oluşan proje ekibinin ve 8-12 Nisan’da Ankara’da finallere katılacağı öğrenildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın temel amacı gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan Uşak İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi, Uşak’ın gururu oldu.

Öğrencilerin yarışmaya biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katıldıkları yarışmada: Türk Dili ve Edebiyatı Alanında “Şuara-ı Okey “Projesi ile katılan Uşak İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi, tüm rakiplerini geride bırakarak Uşak’ın da bilimsel alaanlarda başarılı olabileceğini de kanıtlamış oldu.