Belediye Bursunu Kimler Hangi Şartlarda Alabiliyor?

Her yıl bazı kamu kurum ve kuruluşları ya da özel teşebbüsler sosyal yardım adı altında belli bir bütçe belirleyerek yardıma muhtaç ailelere destek olurlar. Öğrencileri de unutmayan bu kurumlar destek olarak burs verip, ihtiyaçlarını karşılamaları için yardımcı olurlar. Bu kurumlar arasında akla ilk gelen belediyelerdir.
Belediye Bursunu Kimler Hangi Şartlarda Alabiliyor?

Belediyeler her yıl düzenli olarak gıda, giyim, kira ve yakıt gibi alanlarda vatandaşların zor günlerinde yanında olup, aynı zamanda burs imkânı sağladığı öğrencilerin eğitim hayatında zorluk çekmelerini engellerler. Peki, bu burs nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır? Belediye bursunu duymamış olanlar için pek çok ayrıntıya yer verdiğimiz yazımızda, detayları tam olarak öğrenebilirsiniz.

Belediye Başkanlıkları Burs Veriyor Mu?

Belediyeler ilköğretimden başlayarak yüksek öğrenime kadar başvuru yapan öğrencilere burs imkânı tanımaktadır. Böyle bir bursun varlığından haberdar olmayan öğrencilerin, belli şartları taşıması gerekmektedir. Anayasamız 5102 sayılı kanun kapsamında önceden farklı olan ibare değiştirilerek artık yüksek öğrenim öğrencilerine kadar burs verilebileceği konusunda Belediye Başkanlıklarına tam yetki vermiştir. Ancak bu burslarla ilgili yapılan önceki açıklamaları bilen yükseköğrenim öğrencileri sadece ilköğretim düzeyinde burs verildiğini düşünmektedir. Fakat yapılan düzenlemeye göre yüksek öğrenim öğrencisine verilen her burs ya da maddi yardım Belediyeler tarafından Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bildirilmesi beklenmektedir. Bu beklentinin 3 aylık periyodik zamanlar da yapılması zorunludur.

Burs İçin Belediyelere Nasıl Başvuru Yapılır?

Her burs imkânı sağlayan devlet kurumları gibi Belediyelerde burs verebilmek için öğrencilerin belli şartları taşıması gerekliliğini aramaktadır. Bu şartları taşıyan her öğrencinin istenilen evrakları tamamlaması gerekmektedir. Öncelikli olarak bu evrakların tam listesi şöyledir.

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Öğrenci belgesi( yüksek öğretim)
  • Yoksulluk belgesi
  • Belediye bursu başvuru dilekçesi

Yukarıda ki belgeleri tamamlayan öğrenciler kadın koordinasyon merkezleri ve sosyal yardım müdürlüklerine giderek başvurularını yapabilmektedirler. Başvuruyu neticeye erdirecek olan ekip tarafından belli bir süre incelemeye alınarak bu haktan yararlanıp yararlanamayacağınız konusunda bilgilendirilebilirsiniz. Sonrasında devlet desteğinden sürekli yararlanabilirsiniz.

Hangi Şartları Taşımanız Halinde Bu Burstan Faydalanabilirsiniz?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bu burstan yararlanmak için aranılan öncelikli olanıdır. Herhangi bir işte çalışıyor olmamak, 25 yaşından gün almamış olmak, Mal beyanınızda desteğe ihtiyacınız olduğunu kanıtlamak, Başka bir kurum ve kuruluştan burs almıyor olmak, Not ortalamanızın 2,5 olması, Sicilinizin temiz olması gerekiyor. Tüm bu şartları taşıdığınız belirlenirse belediyelerden burs alma hakkı kazanabilirsiniz.

Belediye Başkanlığı Bursuna Başvuranlarda Kabul Olmayacak Şartlar Nelerdir?

Asıl ihtiyaç sahibi olan öğrencilere öncelik tanınan bu bursa bazı durumlarda yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Bunlar; Vakıf üniversiteleri, Açık öğretim öğrencileri, 25 yaşını doldurmuş olanlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar, Uzaktan eğitim alanlar, TEV bursundan yararlananlar olarak sıralanmıştır.