Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak e devlet sistemine giriş yapabilmeleri için e devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor.
Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?

E devlet şifresi olan vatandaşların karşılarına çıkan ilk ekranda askerlik başvurusu yapacaklarını onaylaması şarttır. Bütün askerlik başvuruları bedelli askerlik de dahil olmak üzere buradan yapılmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı 2020 senesi için dövizle askerlik başvuruların aldığını yayınlamıştır. Eğer henüz askerliğinizi yapmadıysanız ve bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isterseniz ödemeniz gereken ücret 35 bin 54 TL olacaktır. Dövizle askerlik yapmak isteyen kişiler için ise bu ücret 5 bin 261 Euro’dur. Ülkemizde daha önceden iki tip askerlik mümkündü. Bunlardan bir tanesi kısa dönem askerlikken diğeri uzun dönem askerlikti. Kısa dönem askerlik 6 ay ve uzun dönem askerlik 12 aydır. 

Bedelli Askerlik Şartları Nelerdir?

Bedelli askerlik şartları yerine getirildiği zaman kişiler çalışma hayatlarını engellemeden ve ailelerinden uzun süre uzakta kalmak zorunda kalmadan askerlik hizmetlerini yerine getirebilmektedirler. Bedelli askerlik belirli bir ücret karşılığında kısa süreli yapılan askerliğe verilen isimdir. Elbette bu askerliğin yapılması için belli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Kişilerin en az 18 yaşında olması şarttır. En az 3 sene yurt dışında çalışmak durumunda kalan erkekler 21 gün süre ile bedelli askerlik yaparlar. Bu durum dahte olarak da bilinir.

Bedelli Askerlik için Ne Kadar Ödemek Gerekir?

Bedelli askerlik için ödeme 2020 senesi için 35 bin 54 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödeme T.c. sınırları içinde ikamet eden ve zorunlu askerlik hizmetine tabi bütün vatandaşlar içindir. Bu sisteme isteyen her vatandaşın başvuru yapması mümkündür.

Bedelli Askerlik Ödemesi Hangi Bankalara Yapılır?

Bedelli askerlik ödemesi yapılan yerler arasında şunlar yer almaktadır:

  • PTT şubeleri,
  • Vakıf Katılım Bankası,
  • Ziraat Katılım Bankası,
  • Halk Bankası,
  • Vakıflar Bankası,
  • Ziraat Bankası üzerinden ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Bedelli askerlik için güncel ücretlendirmeyi ve şartları takip etmek için mutlaka Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesini takip edin. Duyurular kısmını kaçırmayın.