Başkan Çakın’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
Başkan Çakın’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenliğin önemine ve bir ülke için değerine işaret eden Başkan Çakın’ın açıklaması şöyle;
           
“Dünyanın en zor ve en kutsal mesleği, şüphesiz insan yetiştirmektir. Öğretmenlik mesleği, sadece bir insana eğitim öğretim hizmeti vermek değil, aynı zamanda o insanın ömrü boyunca sahip olacağı kimliği şekillendirmek demektir. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği çocuklarımız ve gençlerimiz; ileride aklı ve vicdanı hür, vatanı ve milletine bağlı yetişkin bireyler olarak karşımıza çıkacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı hedefleri olan üretken ve güçlü kişiler haline getirmek için mücadele eden öğretmenlerimiz; üstlendikleri bu sorumlulukla daha müreffeh ve daha kalkınmış bir ülkenin inşasında büyük rol oynamaktadır.

Günümüzde gerek bilimsel ve akademik platformda, gerekse ticaret ve sanayi alanlarında kalifiye ve yetişmiş insan gücünün etkisi göz ardı edilemez. Geçmişte milli birlik ve beraberlik duygusuyla vatan toprağında egemenlik için savaşan neslin sahip olduğu asil ruh; bugün hem aydınlanma yolunda ileriye doğru milletçe atılan adımlarda karşımıza çıkmakta hem de özellikle dış politikada hedefine somut adımlarla ilerleyen bir şuura sahip olmamızı sağlamaktadır.

Dünyanın en meşakkatli işini yapan öğretmenlerimiz, yalnızca 24 Kasım gününde değil, yılın her günü bizler için kıymetlidir.

Özellikle son yıllarda atılan adımlarla eğitim sisteminin en modern hale getirildiği ülkemizde, geleceğe kalıcı başarılar bırakmak ve bilgi odaklı eğitim sistemini sürdürmek adına canla başla çalışan öğretmenlerimiz, sorumlulukları ve fedakarlıkları ile ön plana çıkmaktadır.

Zorlu bir süreçten geçmekte olduğumuzu ifade ederek, her koşulda eğitimin büyük bir önem taşıdığını, pandemiye rağmen eğitimde büyük bir seferberlik ortaya koyulduğunu vurgulamak istiyorum.

Ben 24 Kasım günü vesilesiyle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal görevi icra eden ve hakları ödenemeyecek olan değerli öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.

Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”