Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Pandemi süresinde alınan kararların esnetilmeye başlanması ile birlikte gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a dönmüştü. Selçuk milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren çeşitli açıklamalarda bulundu.
Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Yüz Yüze Eğitim Başladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulundu ve kontollü normalleşmeyi eğitim sektörü bazında değerlendirildi. Covid-19 salgını dünya genelinde devam ederken pek çok ülkede yüz yüze eğitime ara verilmiş olduğu görülmekte. Öte yandan salgının seyrine göre bazı okullarda yüz yüze eğitim konusunda birtakım adımlar atılmaya başlandı. Bu ülkelerden biri de Türkiye.

Bilindiği üzere koronavirüs salgınının yıldönümü gelmiş durumda. Geride kalan bir yıl içerisinde koronavirüsü yenmek adına pek çok işlem gerçekleştirildi. Gerek bilim insanları gerekse yöneticiler süreci hızlı ve az hasarla atlatmak adına büyük çalışmalar gerçekleştirdi. Bu doğrultuda bilim insanları koronavirüs tedavi yöntemleri üzerinde çalışma yürütmekteyken yöneticiler halkın maddi ve manevi anlamda daha az mağdur olmasını sağlayacak çalışmalarda bulunmak istedi.

Bu süreçte yöneticilerin aldığı kararlar bir hayli konuşuldu. En çok konuşulan kararların başında ise sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoranları kapatılması kararı ve okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi gelmişti. En son 2020 yılının aralık ayında alınan kararlar gereğince başlayan sokağa çıkma yasağı ile kafe ve restoranların kapatılması gibi kısıtlamalar geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile esnetilmişti ancak bu esnetilme daha önce gerçekleştirilen esnetilmeden biraz daha farklı olmuş ve il bazlı değerlendirmeler yürürlüğe girmişti.

Şehirlerdeki Durumlar Belirleyici Olacak

Birkaç gün önce alınan kararlar gereğince değişikliğe gidilen kararlardan biri de yüz yüze eğitim oldu. Geçtiğimiz Salı günü itibari bazı illerde okullar açıldı ve bazı sınıflar için yüz yüze eğitim başlandı. Bu durum bazı kesimlerin tepkisini çekmiş ve bunun için erken olduğu, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının online yapılan eğitimlerle tamamlanması gerektiği doğrultusundaydı. Bakan Selçuk da konuya dair açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada bu süreci el birliği ile yürütmek istediklerini iletti. Hem öğrencilerden hem de velilerden destek isteyen Ziya Selçuk, haritadaki mavi rengi diğer illerde de görmek istediğini ve şehirlerdeki duruma göre yüz yüze eğitime ya devam edileceği ya da ara verileceğine karar vereceklerini de iletti.