Bakan Özer LGS ve YKS sınavlarının akıbetinin ne olacağını açıkladı

Türkiye'de ülke gündemine bir anda düşen ve herkesi derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında Bakan Özer tarafından eğitime dair açıklamalar geldi.
Bakan Özer LGS ve YKS sınavlarının akıbetinin ne olacağını açıkladı

Bakan Özer LGS ve YKS sınavlarının akıbetinin ne olacağını açıkladı - Türkiye'de ülke gündemine bir anda düşen ve herkesi derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında Bakan Özer tarafından eğitime dair açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda Bakan Özer ve Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ile röportaj gerçekleştirildi.

Bakan tarafından gelen röportajlarda yapılan açıklamalarda YGS ve YKS konularına da değinen Mahmut Özer, şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bölgesindeki çocuklarımızın ikinci dönemde okula devam şartını kaldırdık. Bu nedenle de bu yıl LGS kapsamında yapacağımız sınava 8. sınıfın ikinci dönem konuları dahil olmayacak. Diğer taraftan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için 10 ilin tamamında destekleme ve yetiştirme kursları açacağız. Bu çalışma bitmek üzere. Bitince bu kursların nerelerde açıldığını ve ne zaman başlayacağını kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca 10 ilimizin tüm hastanelerinde tedavi gören öğrencilerimizin eğitimlerini devam ettirmeleri için 1 Mart’a kadar sınıf kurulumunu tamamlayacağız.” dedi.

Yapıaln bu açıklama sonrasında ise konu dağılımlarının azaldığı fakat sınavın kesin olarak yapılacağı ifade edildi.