Bakan Özer deprem bölgesi için LGS açıklaması yaptı!

LGS tarihinin belirlenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgeleri için LGS tarihleri hakkında açıklama yaptı.
Bakan Özer deprem bölgesi için LGS açıklaması yaptı!

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından 4 Haziran tarihinde Liseye Geçiş Sınavı'nın yapılacağı öğrenilmişti. Yapılan bu açıklamanın ardından ise deprem bölgelerinde sınava görecek olan öğrenciler hakkında merak edilenler arttı. OHAL kapsamında olan illerdeki öğrencilerin sınava hangi ilde gireceği gibi konular merak edilirken konu hakkında bugün Mahmut Özer açıklama yaptı. 

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Toplamda 11 ilde depremden etkilenen öğrenciler bu süreçte sınavlara nasıl girileceği gibi konular oldukça merak edildi. Bunun ardından Özer, "Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılacak.

LGS kapsamında 4 Haziran'daki merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde yapılacak. Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek." ifadeleri ile öğrencilerin tercih etmeleri dahilinde farklı illerde sınava girebileceği öğrenildi.