Aydın'da üniversiteli öğrencilere Siber Suçlar ve Güvenlik Semineri düzenlendi

Son dönemde artan siber suçlara yönelik olarak üniversiteli öğrencilere seminer düzenlendi.
Aydın'da üniversiteli öğrencilere Siber Suçlar ve Güvenlik Semineri düzenlendi

Teknoloji her geçen gün hayatımıza biraz daha girmeye devam ederken ne yazık ki artan kullanım siber suçların sayısında da büyük artışa neden oldu. Özellikle son dönemde artan akran zorbalığı, siber suçlar, internetten yapılan dolandırıcılık hakkında üniversite öğrencilerine özel seminer düzenlendi.

Aydın il genelinde eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 'Siber Suçlar ve Siber Güvenlik' konulu seminer yoğun ilgi gördü. İnternetin sağladığı kolaylıklarla birlikte karşılaşılan sorunlar, kontrolsüz kullanımın sonuçları, siber suç ve siber zorbalık, sosyal medya platformları ve gizlilik ayarları, şifre ve kişisel verilerin önemi ile teknoloji bağımlılığı konuları hakında bilgilendirmede bulunuldu.

AYDIN'DA DÜZENLENEN SEMİNERE YOĞUN İLGİ!

Aydın'da eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik 'Siber Suçlar ve Siber Güvenlik' konulu seminer gerçekleştirildi. İnternetin sağladığı kolaylıklarla birlikte karşılaşılan sorunlar, kontrolsüz kullanımın sonuçları, siber suç ve siber zorbalık, sosyal medya platformları ve gizlilik ayarları, şifre ve kişisel verilerin önemi ile teknoloji bağımlılığı konularına değinilen seminere akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

seminer-3.jpg

Öğretim Görevlisi Zühal Mollaoğulları’nın moderatörlüğünü yaptığı seminerde konuşmacı olarak yer alan Aydın Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Müdür V. Komiser Ümit Şahin, siber suç nedir?, en çok karşılaşılan siber suçlar nelerdir?, dolandırıcıların kullandığı yöntemler ve dikkat edilmesi gerekenler konularında bilgi verdi.

semire-2.jpg

Komiser Ümit Şahin, sosyal medyadaki risk ve tehditlerin başında yer alan siber zorbalık, yetkisiz erişim, dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı, bağımlılık ve sosyal medyada güvenlik önlemleri konularına da değindi. Seminer, soru- cevap bölümünün ardından Öğretim Görevlisi Zühal Mollaoğulları ve Komiser Ümit Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Seminere katılan öğrenciler başlarına gelebilecek olaylar hakkında bilgilendirilirken seminerin ardından katılımcılar hatıra resmi çekildiler. Seminere katılan öğrenciler teşekkürlerini sunarken verilen bilgilerin önemi dikkat çekti.