Aydın'da Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Son dönemde artan trafik kazalarına karşı bilinçli bir nesil yetiştirme amacıyla okullarda trafik eğitimi verilmeye başlanmıştı.
Aydın'da Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

AYDIN (İHA) - Türkiye genelinde ölümlü trafik kazalarının sayısında yaşanan artışın ardından trafik kültürünün oluşması için okullarda eğitim verilmesine karar verilmişti. Çocuklara yönelik eğitim programları tüm hızı ile devam ederken jandarma ekipleri, Çine, Efeler ve Karpuzlu ilçelerindeki ilkokul öğrencilerine trafik kurallarını anlattı.

AYDIN'DA ÇOCUKLARA JANDARMA TRAFİK KURALLARINI ANLATTI!

Aydın’da trafik kültürü ve bilincinin oluşması amacıyla eğitimlerine devam eden jandarma ekipleri, Çine, Efeler ve Karpuzlu ilçelerindeki ilkokul öğrencilerine trafik kurallarını anlattı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen trafik eğitim çalışmaları Trafik Haftası kapsamında hız kazanırken, Trafik Jandarma ekipleri Çine, Efeler ve Karpuzlu ilçelerinde eğitim gerçekleştirdi.

aydin-egitimi-2.jpg

Çine Akçaova İlkokulu, Efeler Dalama İlkokulu ve Karpuzlu Ulukonak İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen jandarma ekipleri, eğitim gören öğrencilere genel trafik kuralları, emniyet kemeri kullanımı, yayaların uyması gereken kurallar ve çocukların uyması gereken kurallar konularda bilgilendirme yaptı.

aydin-egitimi.jpg

Düzenlenen etkinlik kapsamında Jandarma ekipleri tarafından özel olarak hazırlanan broşürler vatandaşlara dağıtılarak farkındalık oluşturulması amaçlandı. Yine çocuklar için özenle hazırlanan boyama kitapları da eğitime katılan öğrencilere hediye edildi.