Aydın'da Jandarma traktör sürücülerine eğitim verdi

Germencik ve Kuşadası ilçelerinde Jandarma traktör sürücülerine istenmeyen olayların yaşanmaması adına eğitim verdi.
Aydın'da Jandarma traktör sürücülerine eğitim verdi

Jandarma Ekipleri Aydın il genelinde çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken asayiş uygulamalarının yanı sıra eğitim uygulamaları da gerçekleştiriyor. Bu uygulamalardan biride Kuşadası ve Germencik ilçelerinde gerçekleştirildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim programında Aydın’ın Germencik ve Kuşadası ilçelerinde toplam 45 traktör sürücüsüne trafik ve iş kazalarını önleme konusunda bilgilendirme yapıldı. Ekipler tarafından “ROPS -Reflektör” eğitimlerinin devam edeceği ifade edildi.

AYDIN'DA EĞİTİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR!

Aydın’ın Germencik ve Kuşadası ilçelerinde eğitim faaliyeti gerçekleştiren jandarma ekipleri, ‘ROPS ve Reflektör’ konusunda 45 traktör sürücüsünü bilgilendirdi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce, traktör sürücülerine yönelik gerçekleştirilen “ROPS -Reflektör” eğitimleri aralıksız devam ediyor.

aydin-2.jpg

Bu çerçevede Germencik ilçesi Çamköy Mahallesi ve Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi’nde olmak üzere 45 traktör sürücüsüne trafik ve iş kazalarında devrilmeleri ve devrilmelerinin neden olduğu yaralanmalardan korumayı amaçlayan ROPS (Rollover Protection System) sistemi, traktörlerin gece, gündüz görünürlüğünü arttıran reflektör, sarı flaşör lamba ve tarım aletlerinin güvenli kullanımında dikkat edilmesi gereken konularında sürücülere bilgilendirme yapıldı.

Traktör sürücüleri bilgilendirme sonrasında teşekkürlerini sunarken ekipler il genelinde eğitim programlarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Programın temel amacı ise kazaları önlemek olarak açıklandı.