Avrupa’da Eğitim Görmek İçin En İyi 7 Şehir

Ülkemize yakın olan Avrupa’da eğitim görmek için en iyi 7 şehir özellikle lise ve üniversite eğitimi almak isteyenlerin tercihi oluyor.
Avrupa’da Eğitim Görmek İçin En İyi 7 Şehir

Çeşitli nedenlerle öğrenimlerini yurt dışında yapmayı tercih eden öğrencilerin, bu tercihlerini yaparken en başta göz önüne aldıkları öncelik şüphesiz eğitim görecekleri eğitim kurumunun ve yaşayacakları şehrin kalitesi olacaktır. Bu konuda her yıl yapılan; dünyanın en iyi eğitim kurumları, üniversiteleri, master programları ve öğrenci şehirleri ile ilgili bilgiler veren QS ölçümler şüphesiz bu konuda arayış içinde olanlara yol gösterici olacaktır.

Başta eğitim görülecek kurumun kalitesi olmak üzere; eğitim kurumunun olduğu ülke ve şehir, bu şehirde sosyal yaşam ve yaşam standartları ve eğitim dilinin geçerliliği göz öne alındığında, Avrupa’da eğitim görmek için en iyi yedi şehir sıralamasını şöyle yapabiliriz.

İşte En İyi Ülkeler

1-Fransa- Paris : Avrupa’da okunabilecek en öğrenci şehri olan Paris, bölüm çeşitliliği; uygun konaklama olanakları, akademik çalışmalarının tarihi deneyiminin yanı sıra, düşük öğrenci harçları ve yüksek kültür kalitesi ile bu liderliği fazlası ile hak ediyor.

2-İngiltere-Londra: Birçok kişi tarafından tek eleştirilen yönü iklimi olan Londra Avrupa’nın eğitim alanında marka şehirlerinden biridir. Başta ulaşım kolaylıkları, gece hayatının renkliliği bir öğrenci için diğer çekim özellikleridir.

3- Almanya-Münih: Özellikle üniversite öğrencilerinden harç alınmayan 2 üniversitesi bulunan şehir birçok konuda öğrencilere ayrıcalık sunar. Okulların teknik bölümlerinde okuyan öğrencilerin ünlü firmalarda staj ve iş olanağı mevcuttur.

4-İrlanda-Dublin: Özellikle zengin tarih ve insanlarının samimiyeti ile öne çıkan şehir yabancı öğrencilerin ilgi duyduğu bir eğitim şehridir.

5- İsveç-Stokholm: Bir demokrasi ülkesi olan İsveç’in başkenti başta doğal güzellikleri olmak üzere, samimi toplum yapısı ve kaliteli eğitim veren kurumları ile önde gelen şehirlerdendir.

6- İsviçre-Zürih: Dünyanın en pahalı ülkesi olan İsviçre buna karşın eğitiminin kalitesi ile öne çıkan şehirlerdendir.

7-Danimarka-Kopenhag: Kaliteli eğitim kurumlarının yanı sıra bir özgürlükler ülkesi olan Danimarka tercih sıralamasında önde gelen ülkelerdendir.