Avrupa'da Eğitim Görmek İçin En İyi 10 Şehir

Avrupa’da eğitim görmek birçok kimsenin hayali olsa da pek az kimse gerçekleştirebilmektedir.
Avrupa'da Eğitim Görmek İçin En İyi 10 Şehir

Bu kapsamda gerçekleştirme imkanı olan kimseler için Avrupa’nın eğitim için en iyi 10 şehrini sizin için derledik.

Londra

Birçok açıdan lider olan Londra eğitim açısından da ilk sırada yer almaktadır. Dünya lideri olan üniversiteler Londra’da yer alsa da hayatın biraz pahalı olduğunu ifade etmekte fayda var.

Oxford

Tam bir üniversite kenti olan Oxford’da sizler de ayrıcalıklı bir eğitim alabilirsiniz. ancak eğitimin hayli zorlayıcı olduğunu da ifade etmek gerekir.

Roma

Hem tarihi hem de eğitimi ile dikkat çeken şehirlerden birisi de Roma’dır. Roma’nın adeta açık hava müzesi olması da önemli ayrıcalıklardandır.

Paris

Avrupa’nın en çok turist çeken kentlerinden olan Paris eğitim kalitesi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Gezmek ve iyi bir eğitim almak için iyi bir fırsat olduğunu ifade etmeliyiz.

Münih

Eğitim denilince akıllara gelen Avrupa şehirlerinden birisi de Münih olmaktadır. dünyanın en iyi üniversitelerinden birisini barındıran Münih’te sizler de kaliteli bir eğitim alabilirsiniz.

Dublin

İrlanda’nın bir kenti olan Dublin’in de öğrenciler için büyük fırsatlar içerdiğini belirtebiliriz. Halkının içten olması da önemli bir ayrıcalıktır.

Berlin

Listede yer alan bir diğer Alman kenti de Berlin olmalıdır. Almanya’nın başkenti olan bu şehirde dünya standartlarında bir eğitim sizleri beklemektedir.

Barselona

İspanya’da bulunan Barselona her ne kadar etnik olarak karışık olsa da eğitim açısından farklı bir deneyim olacaktır.

Lyon

Özellikle Erasmus öğrencileri için Lyon son derece popüler bir kenttir. Gastronomi kenti olduğunu da unutmamak gerekir.

Bristol

Gerek iş imkanları gerekse de üniversite hayatı açısından Bristol’ün tam bir öğrenci kenti olduğunu tüm herkes ifade etmektedir.