AÖL Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Lise eğitiminin devam ettirilmesi için gereken Açık Öğretim Lisesi, 21 Ağustos - 27 Eylül arasında yapılacaktır.
AÖL Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?
2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı AÖL Kayıtları bu ayın 21’inde başlıyor. Bu tarihten itibaren Halk Eğitim Merkezlerine giderek kayıt yaptırması gereken adaylar oldukça önemli olan bu tarih aralığını kaçırmamalıdır. Kayıtların yapılması sonrasında sınav dönemine dahil olacağınız sistemde kredi alarak notlarınızı yüksek tutmanız gerekir. Her yıl girilen sınavlardan sonra kredilerinizi tamamlayarak sınıfınızı geçebilirsiniz. Kayıtları kaçırmayanlar için son derece önemli olan bu zaman dilimini kullanabilirsiniz.

AÖL Mezuniyet İçin Gereken Kredi

Kayıtlar için ders seçme ve sınav merkezi seçme konusunda işlemleri tamamlamanızın ardından, öğrencilerin sisteme girişleri sağlanacaktır Halk Eğitim Merkezleri’nde yapılan işlemler sonrası öğrencinin sınav yeri girişi sağlanır. Sınavlar sonrası başarılı olan adaylar kredilerini tamamladıktan sonra mezun olur. Mezun olmak için 192 kredi toplamanız gerekir. Bu krediler zorunlu dersler ve seçmeli dersler tercih edilerek alınır. 192 kredinin tamamı ya da bir kısmını hızlı şekilde almanız mümkün değildir. En az 8 dönem sisteme devam etmeniz gerekecektir. Alan kredisi ise en az 80 olursa geçebilirsiniz. AÖL kayıtları ve diğer hususları ikametiniz olduğu Halk Eğitim Merkezi temsilciliklerinden öğrenebilirsiniz.

AÖL Kimler Başvurabilir?

Herhangi bir liseye yerleşememiş olan ve liseye devam etmesi gereken birçok kişi AÖL ile eğitim görebilir. 192 kredilik dersleri alarak lise mezunu olma imkanını sunan bu sistemde merkezi bir sınav sistemi vardır. MEB’e bağlı bir açık öğretim sistemidir. Bu sistemin değerlendirilmesi gerektiğinde AÖL sistemi kullanılabilir. Bu sistemin tercih edilmesinin en önemli sonucu, eğitim imkanı olmayan vatandaşlarımıza hizmet vermesidir.

AÖL Alansız Bölümler

AÖL alansız bölümler seçenlerin mezun olmasını kolaylaştıracak bir sistemdir. Bunun için en az 8 dönemllik ders alınması, ortak derslerden başarılı şekilde verilmesi, aynı zamanda dil ve anlatım dersinin de alınması gerekir. Bu durumda da 192 kredinin toplanması şartı vardır. Bu sistemde en önemli konu, kredisi yüksek olan derslerin alınmasıdır. Bu dersler sayesinde 192 krediyi daha hızlı tamamlayabilirsiniz.