AÖF Yaz Okulu 2020 Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavları 2020 senesi için başladı. Anadolu Üniversitesi 2020 yaz okulu kayıt işlemleri için tarih verdi.
AÖF Yaz Okulu 2020 Başvuruları Nasıl Yapılıyor?
Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Süresi
Açık Öğretim Fakültesi- AÖF yaz dönemi için kayıtlar başladı. Toplamda 5 hafta sürecek olan kayıt aşamasında son tarih 28 Temmuz olarak belirlendi. Adayların AÖF bitirme sınavları için yapılan açıklamada korona virüs etkisine değinildi. Salgın önlemleri nedeniyle sınavların online olarak yapılması ardından öğrenciler yaz okulu için kalan derslerde nasıl bir süreç olacağını merak ediyor. Üç ders sınavı açıklamalarında AÖF sorusu netlik kazandı.

 

Yaz Okulunda Şart Var Mı?
Bu sene için üç ders sınavı konusunda öğrenciler nasıl bir süreç olacağını merak ediyor. Fakat Anadolu Üniversitesi yaptığı açıklamada üç ders sınavının olmadığını söyledi. Bütün öğrencilerin kayıtsız ve şartsız şekilde yaz okulu programına kayıt yaptırabileceklerini belirtti. Yaz okulu sürecinde gerçekleştirilecek olan işlemlerde dileyenler AÖF kılavuzuna kurumun kendi sayfasından ulaşabilecek. Anadolu üniversitesi kendi sitesinden bu işlem gerçekleştirilebiliyor.

 

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Nasıl Yapılacak?
AÖF yaz okulu başvuruları 28 Temmuz 2020 tarihinde sona eriyor. Bu son için kayı yaptırmak isteyenler kurumun kendi bünyesindeki site adresini takip edebilirsiniz. Belirtilen tarihler arasında https://aof.anadolu.edu.tr/kayit adresi kullanılabiliyor. Buradan kayıt yaptıran öğrenciler, yaz okullarında en çok 5 ders alabiliyor.

 

AÖF Yaz Okulu Sınavları Tarihi Ne?
Yapılan kurum açıklaması ve sınav tarihi açıklamalarına göre merak edilen yaz okulu sınavları 5 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Online şekilde gerçekleşecek olan yaz okul sınavları eğer uygun şartlar olursa yüz yüze gerçekleşecek. AÖF yaz okulu harç ücreti ödeyecekler için geçen seneyle aynı paralar bulunuyor. 2018-2019 öğretim yılıyla aynı kalan AÖF harç paralarında ders sayısı belirleyici oluyor. Yani alınan ders ücretlerine göre 1 ders alan öğrenci ₺160,00, 2 ders alan öğrenci toplam ₺175,00 ödeme yapıyor. Yaz okulunda 3 ders alan öğrenci ise ₺190,00 ödüyor. 4 ders alan öğrenci ₺205,00 öder. Son olarak 5 ders alan öğrenci ise toplam ₺220,00 öder.