Ağrı’da 6 Şubat 2024’te okullar tatil mi?

Ağrı’da yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. 6 Şubat 2024 Salı günü Ağrı’da okullar tatil mi?
Ağrı’da 6 Şubat 2024’te okullar tatil mi?

Türkiye’nin doğusunda yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil olmasına ilişkin kararlar alınıyor. Kar yağışlarının yoğunluğu nedeniyle özellikle Ağrı’da vatandaşlar okulların tatil olup olmadığını araştırıyorlar. 6 Şubat 2024 Ağrı’da okullar tatil edildi mi? Bugün Ağrı’da okul var mı, tatil olacak mı?

KAR TATİLİ KARARI AÇIKLANDI!

Ağrı’da 5 ilçeyi etkileyen kar tatili kararı resmen açıklandı. Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Taşlıçay, Patnos, Tutak, Hamur ve Diyadin ilçelerinde kar tatili kararları alındı. Bu ilçelerde kaymakamlıklar vatandaşları bilgilendirdiler. Kar tatilinin mahiyeti ve kapsamı açıklandı.

Taşlıçay, Patnos, Tutak ve Hamur ilçelerinde köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamında eğitime 1 gün ara verildi. 6 Şubat 2024 Salı günü bu ilçelerde köy okulları ile taşımalı eğitim ile okullara giden öğrenciler için kar tatili verildi. Bu öğrenciler okullara gitmeyecekler. Köy okullarında ise eğitim hiç olmayacak.

Diyadin ilçesinde ise daha sınırlı bir kar tatili kararı alındı. Bu ilçede Sürmelikoç, Taşkesen, Mutlu, Hacihalit, Aktolaç ve Yukarıdalören köylerindeki okullarda kar tatili olacak. Diğer okullar Diyadin ilçesinde eğitime devam edecekler. Onlar herhangi bir şekilde eğitime ara vermediler.

Öte yandan Diyadin ve Tutak ilçeleri için ayrıca bir karar daha alındı. Bu ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli ve hamile personeller 6 Şubat 2024 Salı günü için idari izinli sayılacaklar ve işe gitmeyecekler. Diğer personellerin durumlarında ise herhangi bir değişiklik olmayacak ve normal mesai devam edecek.