ADIM Üniversiteleri Uşak'ta bir araya geldi

Uşak Üniversitesi, ADIM Üniversiteleri toplantısına ev sahipliği yaptı
ADIM Üniversiteleri Uşak'ta bir araya geldi

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış programında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, ADIM Üniversiteleri’nin lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemeyi amaçladığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Uşak Üniversitesi Genel Sekreter Vekili İbrahim Çalış ise, 2001 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliği ile oluşan ADIM Üniversiteler Birliğine yıllar içinde birçok üniversite eklenerek bugünki sayının 15 olduğunu, bu sayının yeni üniversitelerin eklenmesi ile 18'e ulaşabileceğini söyledi.

ADIM toplantılarında üniversitelerinin karşılaştığı sorunlara ortak çözümler bulduklarını ifade eden Çalış, "Uşak Üniversitesi olarak toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Tüm katılımcı üniversitelere teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları, genel sekreterleri ile daire başkanları sunum yaptı.

Toplantının ardından katılımcılar Kışladağ Altın Madeni'ni, Ulubey Kanyonları'nı gezdi.