Açık öğretim sınav giriş yerleri açıklandı

Açık öğretim sınav giriş yerleri açıklandı
Belirli nedenlerden dolayı örgün eğitim hayatı son bulan ve eğitim hayatına açık öğretimden devam ederek kayıtlarını yapan öğrencilerin merakla beklediği sınav giriş yerleri belli oldu. 7-8 Aralık tarihlerinde yapılacak olan sınavlara giriş hakkı olan öğrenciler sınava gireceği adreslerini açık öğretim lisesinin web sitesinden öğrenecekler.

 

SINAVA GİRİŞ İÇİN YAPILACAKLAR
Sistem üzerinden yönlendirilen öğrenciler öğrenci numaraları ve şifreleri aracılığı ile sınav giriş belgelerine ulaşım sağlayacaklardır. Öğrenciler yapılacak olan sınava açık öğretim lisesi kimlik kartı ve sınav giriş belgesi ile kalıtım sağlayacaklar. Sınav giriş belgesi ve kimlik kartlarının yanında olmaması halinde nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyet ile öğrencilerin sınava alınması sağlanacak.

 

AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan iş takviminde Açık öğretim Lisesi 2019-2020 eğitim dönemi sınavları 7-8 Aralık tarihlerinde olacak. Sınav zamanının yaklaşması ile 4 Aralık tarihinde öğrencilerin sınav giriş yerleri açıklanmış oldu. Yüz binlerce öğrencinin katılacağı açık öğretim lisesi sınavları için artık gerim sayım da başlamış oldu.

 

SINAV MERKEZİNİN TESPİT EDİLMESİ
Adres bilgilerini değiştirmiş olan öğrencilerin sınav merkezlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmez. Adres bilgileri ve sınav merkezlerinin farklı olması konusunda endişelenen öğrenciler için sınav giriş belgelerinde yer alan bilgiler sınava katılım gösterebilmesi için önemlidir. Bu nedenle açık öğretim öğrencilerinin belgelerde yer alan adresler dışında herhangi bir yerde sınava giriş yapması söz konuşu değildir. Açık öğretim lisesinin daha sonra yapacağı sınavlar için adres bölgenizi kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Sisteme giriş yapan öğrenciler burada ‘’Sınav bölgesi irtibat merkezi’’ seçeneğine tıklayarak adres bilgilerinde rahatlıkla değişiklik yapabilirler. Açık öğretim lisesini başarı ile tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin diplomaları da adres ilindeki halk eğitim merkezine gönderilerek öğrenciye ulaştırılması sağlanacaktır.

 

Sınava girecek öğrencilerin sınav süresinden yaklaşık olarak 15 dakika önce belirtilen adreslerde bulunması gerekir. Yanı sıra sınav sırasında güvenlik görevliler ve sınav yetkililer tarafından belirtilen kurallara uyması gerekir. Bu bağlamda sınava giderken kesici delici aletler, kopya unsuru sayılabilecek olguların da öğrencinin yanında bulunmaması gerekir.