2024 LGS başvurusu son başvuru tarihi ve sınav kapsamı açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi 2024 LGS sınavı hakkında merak edilen açıklamayı gerçekleştirdi. Bu sene sınav başvuru ve son başvuru tarihi ile sınav kapsamı belli oldu.
2024 LGS başvurusu son başvuru tarihi ve sınav kapsamı açıklandı

İyi bir liseye girmek için öğrencilerin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi LGS sınavı için MEB beklenen 2024 takvimini yayımladı. Yayımlanan takvimle beraber LGS sınavının 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacağı kesinleşti.

Yayımlanan LGS başvuru ve uygulama kılavuzu kapsamında 2 Haziran tarihinde sınava girmek isteyen öğrencilerin 18 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlamaları istendi. Sınava katılımlar zorunlu tutulmazken LGS sınavına girmek isteyen öğrenciler 29 Mart 2024 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler.

2024 LGS SINAVI, BAŞVURU VE SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. LGS başvurusu 18 Mart tarihinde başlarken son başvuru tarihi ise 29 Mart tarihinde dolacak.

Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak.

Sınav başvurusu yapan öğrencilerin başvuru işlemleri okul yönetimleri tarafından 1 Nisan 2024 tarihine kadar onaylanacak. Öğrencilerin giriş belgeleri ise 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren açıklanacak ve hangi öğrencinin nerede sınava gireceği belirlenmiş olacak.