2021 KPSS Sınavı Ne Zaman? Sınav Ücreti Ne Kadar?

2021 senesine ait KPSS tarihi ve sınav ücreti henüz açıklanmamış olmakla birlikte 2020 senesinde tarihlerle ve ücretlerle doğru orantılı olacağı düşünülmektedir.
2021 KPSS Sınavı Ne Zaman? Sınav Ücreti Ne Kadar?

KPSS Lisans 06 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans: 12 ve 13 Eylül tarihinde uygulandı.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi: 20 Eylül’de uygulandı.

KPSS Ön Lisans : 25 Ekim’de uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim : 22 Kasım’da uygulanacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi: 27 Aralık tarihinde uygulanacak. 2021 KPSS de bu tarihler ve fiyatlar bandında beklenmektedir.

KPSS Sınavına Kimler Başvurabilir?

Sınava başvuran kişiler, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylardır. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Sadece öğretmenliğe başvuracakların lisans öğrenimlerinin son sınıfında olmaları şart koşulmaktadır.

KPSS Sınavı için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Adayların sınav esnasında yanında bulundurması gereken evraklar şunlardır;

  • Sınava giriş belgesi çıktısı
  • Nüfus cüzdanı ya da TC Kimlik Kartı
  • Geçerlilik süresi devam eden pasaport da kimlik kartı yerine kullanılabilmektedir. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı ya da pasaport dışında Türk vatandaşlığından ayrılan kişiler için mavi kart, KKTC vatandaşları için ise kimlik fotoğrafı ya da numarası da KPSS sınavına giriş belgesi olarak kabul edilmektedir.

KPSS Sınavlarına Neden Girilir Ücretleri Nedir?

Kişilerin, açılımı Kamu Personeli Seçme Sınavı olan KPSS’ye girme sebebi ÖSYM tarafından atanılarak kamu kuruluş ve kurumlarında görev alabilmektir. KPSS içerisindeki sınavlar ise adayların mezun oldukları bölüm ya da atanacağı ve atanmak istedikleri bölümlere göre değişiklik gösterir. A ve B grup olmak üzere iki gruba ayrılır. İlk kez 1999’da yapılırken adı Devlet Memurluğu Sınavı olan KPSS sınavı ücretleri şu şekilde;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) 80,00 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) 55,00 TL,ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) 80,00 TL olarak belirlenmiştir.