2020 KPSS, ALES, DGS ve YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca insanın merakla beklediği birçok sınav var. ÖSYM tarafından da adayların gireceği sınavlarla ilgili olarak takvim yayınlandı.
2020 KPSS, ALES, DGS ve YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
Buna göre girilecek olan sınavların tarihleri ne zaman olacağı açıklanmış oldu. 2020 ÖSYM sınav takvimi içerisinde de KPSS, ALES, DGS ve YKS gibi pek çok sınava yer veriliyor.
ÖSYM sınav tarihleri belli oldu ve sınava hazırlanacak olan öğrenciler ne zaman gireceklerini öğrendi. ÖSYM sayfasından takiplerinizi sorunsuz bir şekilde yapabilmeniz de mümkün olacak. ÖSYM 2020 sınav sonuç ve açıklama takvimine erişmek isteyen kişilerde ÖSYM resmi sayfasında yer almaya başlayacak.

 

DGS Sınavı Ne Zaman?
ÖSYM sınav takvimi açıklanırken DGS sınav tarihinin ise 5 Temmuz da yapılacağı açıklandı. Sonuçlar ise 29 Temmuz da yapılmış olacak. Dikey geçiş sınavına hazırlanan öğrencilerin de kafalarında ki soru işareti yanıt bulunmuş oldu.

 

Kpss Başvuruları Ne Zaman Olacak?
Binlerce aday memur olmak için gün sayarken Kpss başvuruları ile ilgili olarak da ÖSYM cephesinden açıklama gelmiş oldu. Kpss alan bilgisi 1. gün oturumları 25 Temmuz ayında yapılacak. 2. gün oturumları 26 Temmuz olarak açıklandı. KPSS öğretmenlik alan bilgisi ise 9 Ağustos'ta düzenlenmiş olacak. Kpss sonuçları ise 10 Eylül'de duyurulacak. Kpss sınav takvimine göz atabilirsiniz.

 

Ales Sınav Tarih ve Sonuçları
Ülkemiz de ales sınavına hazırlanan kişilerde mevcut. Onları yakından ilgilendiren konular arasında hem sınav tarihi hem de sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacak olduğu diyebiliriz. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi giriş sınavı ise 3 Mayıs itibariyle yapılmış olacak. Sonuçlar ise 28 Mayıs itibariyle açıklanmaya başlamış olacak. Ales 2 sonuçları ,se 15 Ekim'dew , 29 Kasım da düzenlenmiş olacak. Ales 3 sonuçları ise 24 Aralık itibariyle ilan edilmiş olacak. Adayların dört gözle merak ettiği sınavlarla ilgili olarak da ÖSYM tarafından güncel sınav takvimi yayınlanmış oldu. Buna göre sınava hangi alandan girecekseniz ne zaman sınavın yapılacağı ve açıklanacağı yönünde ki bilgilere erişme şansına sahip olacaksınız.