2019 LGS başvuru süresi uzatıldı

LGS ( Liselere Geçiş Sınavı) başvuru tarihi 14 Nisan Pazar günü bitiyordu. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre LGS başvuruları 17 Nisan saat 17.00'a kadar uzatıldı.
2019 LGS başvuru süresi uzatıldı

LGS sınavı 8.sınıfta olan her öğrencinin Lise tercihini alanına ve başarısına göre yapması için uygulanan bir sınav sistemidir. 1 Haziran tarihinde yapılacak bu önemli sınavın giriş belgesi 22 Mayıs tarihinden itibaren açıklanacak. Sınava girecek adayların, sınav yerine girebilmesi LGS sınavına girebilmesi için sınav giriş belgeleri zorunludur. Eski sistem yerine giriş belgelerini sadece okul müdürleri vermektedir.

 Sınav aynı gün içinde 2 oturum olacak yapılacaktır. Yani LGS sınavına girecek 8. Sınıf öğrencileri 90 soruyu aynı gün içinde cevaplayarak, istediği liseye girmek için çalışacak. Sınavdaki sayısal bölümdeki süre 20 dakika daha uzatılarak, öğrencilerin sayısal soruları çözmesi daha kolay hale geliyor. ,Üstelik sınav 2 bölüm şekline yapılacağı için, hem öğrencinin hem de gözetmenlerin dikkat sorunu kalmayacak. Ayrıca iki oturum arasında öğrenciler ihtiyaçlarını giderebilecek.  İlk oturumda Türkçe, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, Din kültürü ve ahlak bilgisi alanında 50 adet soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. Sınavın ikinci oturumunu ise matematik ve fen bilimleri alanından 40 adet soru gelecek. 40 adet soru için 80 dakika süre verilecek. 

Giriş belgeleri okul müdürlerine elektronik ortamdan aktarılacak. Okul müdürleri tarafından öğrencilere resimli ve mühürlü olarak verilecek. Sınav sonucundaki puanlara okul başarı puanları da eklenecek. Eşit puanlı öğrencilerin yerleşim yerlerinin belirlenmesinde son3 yılsonundaki başarı puanları, özürsüz devamsızlık ve yaş gibi etkenlere bakılacak. Sözel ve sayısal bölümler için, doğru ve yanlış cevapçığı belirlenecek. Öğrencilerin hem sayısal hem de sözel soruları için her3 yanlış cevap doğru cevabı karşılayacak. Sınav günü nüfus cüzdanı ve öğrencinin onaylı ve mühürlü giriş belgesi yanında olmak zorundadır. Öğrenci yanına kalem silgi vb gibi okul araçları alamaz. ÖSYM tarafından kurşun kalem silgi kalemtıraş şeker ve peçete gibi, sınav esnasında lazım olacak araç, gereçleri sağlayacak.