20 bin öğretmen ataması ne zaman, branş dağılımı nasıl? Öğretmen atama takvimi 2024

Öğretmen atamaları 2024 son dakika gelişmelerini takip edenler için açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamasında 20 bin öğretmen ataması müjdesini verdi. Peki, öğretmen ataması ne zaman, branş dağılımı nasıl?
20 bin öğretmen ataması ne zaman, branş dağılımı nasıl? Öğretmen atama takvimi 2024

Öğretmen atama takvimi ile ilgili son gelişmeler milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor. MEB’den az önce gelen açıklama ile atama sayısı 20 bin olarak belirlendi. Adaylar başvuru sürecini kılavuza göre yönetebilecek. Peki, kadro sayısı ve kontenjan ne durumda? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak?

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN 2024

Milyonlarca öğretmen adayı öğretmen ataması ne zaman? Sorusuna yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamasında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, şunları söyledi:

“Pandemiyle başladığımız dönemde ekonomik daraldı. 6 Şubat depremleri de ekonomide daraldığımız bir dönemdi. Üstüne 2 seçim yaşadık. 20 bin öğretmen ataması konusunda anlaştık. Hayırlı olsun. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. 5 branşta atama yapılacak. Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce.

Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 449, rehberlik 1597 böyle devam ediyor.

Aldığımız tedbirler çerçevesinde hakkının gelmediği bir süreç yaşanacak. Yüzde 50 KPSS, yüze 50 mülakat puanı ile olacak”

ERDOĞAN’DAN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunmuştu. Hazine Bakanı, Ekonomi ve Milli Eğitim Bakanı ile bir kez daha görüşüleceğini ve branş dağılımının o zaman belli olacağını belirtmişti. Görüşmeden sonra branş dağılımı ve kontenjan bilgisi ile ilgili detayları aktaracağını ifade eden Erdoğan, fazla zaman kaybına tahammül olmadığının da altını çizmişti.

HANGİ BRANŞLARDA ATAMA YAPILACAK?

Bakan Tekin’in açıklamasına göre 20 bin öğretmen ataması için 5 branşta atama yapılacağını söyledi. Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik, İngilizce, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Özel Eğitim Öğretmenliği branşlarında atama yapılacak.