100 bin öğretmen ataması kanun teklifi TBMM'de! 2024 öğretmen atamaları branş dağılımı

2024 öğretmen atamaları için son dakika gelişmesi yaşandı kanun teklifi meclise sunuldu. 2024 öğretmen atamaları branş dağılımı ve kanun teklifi...
100 bin öğretmen ataması kanun teklifi TBMM'de! 2024 öğretmen atamaları branş dağılımı

Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların merakla beklemiş olduğu 100 bin öğretmen ataması hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. 100 bin öğretmen ataması için hazırlanan kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

CHP Grup Başkanvekili Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından imzalanan Öğretmen Kadrosu İhdası İle Atanmalarına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifi kapsamında öğretmen unvanlı kadrolara 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihine kadar 100.000 atama yapılması öngörüldü.

tbmm-kanun-teklifi.jpg

ÖĞRETMEN KADROSU İHDASI İLE ATANMALARINA DAİR KANUN TEKLİFİ

Madde 1- Milli Eğitim Bakanlığı, taşra teşkilatları için ekteki listede yer alan kadrolar ihdas edilmiştir. Ekli listede sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı ihdas edilen kadrolara, 14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgi mevzuat çerçevesinde en son gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları esas alınarak belirlenecek başarı sırasına göre çeşitli branşlarda istihdam edilmek üzere 100,000 öğretmenin atanması yapılır. Atanma usul ve esasları kanunun yayım tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenerek ilan edilir ve 2024-2025 eğitim yılının başlangıç tarihine kadar öğretmen adayı atamaları yapılır.

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMI

brans-dagilimi.jpg

2024 - 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ 100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Söz konusu kanun teklifi kapsamında 100 bin öğretmen atamasının yeni eğitim öğretim yılı başlamadan yapılması talep edildi. Kanun teklifi meclise sunulurken çoğunluk milletvekili tarafından onaylanması durumunda yürürlüğe girecek. Bugün kabine toplantısının ardından 100 bin öğretmen ataması hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklama yapması bekleniyordu...