Yunanistan'da çiftçiler traktörleri ile sokaklara indi!

Son dönemde yürütülen politikalar nedeniyle çiftçiler eylemlerine devam ederken AB üyesi Yunanistan'da çiftçiler yeniden sokaklara indi.
Yunanistan'da çiftçiler traktörleri ile sokaklara indi!

Tüm dünyada yükselen enflasyon nedeniyle üreticiler üzerinde baskı oluşmaya devam ederken çiftçiler vergi yükü, enerji ve üretim maliyetleri ile doğal afetlerden gördükleri zararların tazmini gibi taleplerle sokaklara inmişti. Avrupa Birliği ülkelerinde getirilen yeni koşullar da tepki çekerken Atina'da çifçiler yeniden sokaklara döküldü.

Daha öncede Yunanistan'da eylem yapan çiftçiler bir kere daha seslerini duyurmak için traktörleri ile Atina'da protesto gösterileri düzenledi. Traktörlerini parlemento binası önüne park eden çiftçiler taleplerini açıkladıkları bir basın toplantısı yaparken uzun süre slogan atarak çeşitli pankartlar açtı.

ATİNA'DA ÇİFTÇİLER TRAKTÖRLERİ İLE PARLEMENTO BİNASINI BASTI!

Yunanistan’da çiftçilerin protestoları devam ediyor. Çiftçilerin adresi bu kez başkent Atina oldu. Başkentteki Sintagma Meydanı'nda toplanan çiftçiler, traktörlerini parlamento binası önüne park etti. Çiftçiler, yüksek enerji ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi, vergi yüklerinin hafifletilmesi ve doğal afetlerden gördükleri zararın karşılanması gibi taleplerde bulundu.

Bazı çiftçiler traktörlerinin önüne “tabut” yerleştirirken, bazıları da "Çiftçi yoksa gıda da yok, gelecek de yok" ve "Hayvancılık bugün öldü" ifadeleri yazan pankartlar astı. Sendikaların haftalardır hükümet ile müzakereleri devam ederken, bugüne kadar kayda değer bir ilerleme kaydedilemedi.

Elektrik faturası için indirim, tarımsal mazot alımlarında vergi iadesinin en az 1 sene uzatılması gibi taleplerinin acil olarak devreye alınmasını talep eden çiftçiler hükümete baskı yapmak için Atina'da olduklarını dile getirdi. Güvenlik güçleri tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ise protesto gösterilerine 8 bin çiftçinin en az 130 traktörle katıldığı belirtildi.