Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya'nın 9 dron ile 3 füzesini düşürdü

Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaş 3. yılına girerken iki ülke arasında gerilim düşmüyor.
Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya'nın 9 dron ile 3 füzesini düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya'nın 9 dron ile 3 füzesini düşürdü - İki ülke arasında sürekli olarak yükselen gerilimin ardından başlayan Ukrayna - Rusya savaşı tüm beklentilerin de üzerine çıkarak 3. yılına girerken iki ülke arasında karşılıklı çatışma hız kesmeden sürüyor.

Rusya'nın yapmış olduğu saldırılara karşılık veren Ukrayna Hava Kuvvetleri yapmış olduğu son açıklama ile Rusya’nın Ukrayna topraklarına gece boyunca 14 dronlu saldırı düzenlediği ve 9 dron ile 3 füzenin imha edildiği belirtildi. Hava savunma sistemlerinin devrede olduğunu belirten Ukrayna yapılan tüm saldırılara aynı sertlikte karşılık vereceklerini ifade etti.

UKRAYNA İLE RUSYA ARASINDAKİ SAVAŞTA SON DURUM NE?

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna topraklarına gece boyunca 14 dronlu saldırı düzenlediği ve 9 dron ile 3 füzenin imha edildiği belirtildi. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 3. yıla girilirken, saldırılar aralıksız devam ediyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın gece boyunca Ukrayna topraklarına füze yağdırdığı ve 14 dronlu saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, hava savunma sistemlerinin Harkov ve Dnipropetrovsk bölgeleri üzerinde 9 dronu düşürdüğü ve 3 füzeyi imha ettiği aktarıldı.

Yapılan resmi açıklamada Rus güçleri tarafından uçaksavar füze sistemlerinden 2 adet S-300 füzesi ile 1 adet havadan karaya Kh-31P füzesi fırlattığı iddia edildi. İimha edilemeyen füze ve dronların son durumları hakkında ise henüz net bir bilgi olmadığı ve doğrulama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.