Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti

Doğu Afrika ülkesi olan Malavi’de kaybolan uçak dünya gündemine oturmuştu. Kaybolan uçakta başkan yardımcısının ve beraberinde 9 kişinin olduğu belirtilmişti. Kaybolan uçağa ilişkin aktarılan habere göre 9 kişinin cansız bedeni bulundu.
Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti

Dün sabah saatlerinde aktarılan son habere göre başkent Lilongwe’den havalanan ve Mzuzu Havalimanı’na doğru yola çıkan uça içerisinde Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Chilima’yı taşıyordu.

GERİ DÖNME TALİMATI VERİLMİŞTİ

Acı haber bugün öğleden sonra geldi. Devlet başkan yardımcısının yanı sıra 9 kişiyi taşıyan uçağa görüş mesafesinin düşük olması sebebi ile iniş yapamadığı için geri dönme talimatı verilmişti.

Yaklaşık 10 yıldır Malavi başkan Yardımcısı olarak görev alan Chilima 2025 yılında yapılacak seçimlerde favori aday olarak görülüyordu. Başkan Yardımcısı ve beraberinde uçakta yer alan 9 kişi uçağın düşmesi sebebi ile hayatını kaybetti.

KURTULAN OLMADI

51 yaşındaki devlet başkanının taşıyan askeri uçağın enkazı bugün bulundu. Ekipler yaklaşık 1 günden fazla yaptığı arama sonucunda uçağın ülkenin kuzeyinde bulunan dağlık bir bölgede bulunduğunu ifade etti. Konuya ilişkin Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera yaptığı açıklamasında canlı yayında uçaktan kimsenin kurtulamadığını belirtti.

MAHKEME SUÇLAMALARI DÜŞÜRMÜŞTÜ

Öte yandan Chilima 2022 yılında yolsuzluk iddiaları sebebi ile tutuklanmıştı. Mahkeme, savcılığın davayı durdurması için başvuru yapmış, başvuru neticesinde de geçtiğimiz ay başkan yardımcısının hakkındaki tüm yolsuzluk suçlamaları düşürülmüştü.