Tanzanya'da sel felaketi! 47 kişi hayatını kaybetti 80 kişi yaralandı

Dünyada doğal afetler ve felaketler peş peşe meydana gelirken bu olaylardan biri de Tanzanya'da meydana geldi.
Tanzanya'da sel felaketi! 47 kişi hayatını kaybetti 80 kişi yaralandı

Küresel iklim değişikliği her geçen gün etkilerini daha da arttırırken peş peşe yaşanan doğal afetlere bir yenisi daha eklendi. Sel, fırtına ve heyelan gibi doğal afetler her geçen gün etkisini arttırırken Tanzanya'da da benzer bir felaket yaşandı.

Tanzanya'da yaşanan sel felaketinde ilk belirlemelere göre 47 kişi hayatını kaybederken 80 kişi ise yaralandı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ederken kayıp olan kişilerin bulunduğu, bu nedenle ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

TANZANYA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ FELAKETE NEDEN OLDU!

Tanzanya’da şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanda en az 47 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi de yaralandı. Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da şiddetli yağışlar sel ve heyelana neden oldu. Yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Hanang Dağı'nın eteklerindeki sel ve heyelanlarda en az 47 kişi hayatını kaybettiğini, 80 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, çok sayıda evin de hasar gördüğü aktarıldı.

Tanzanya Meteoroloji Ajansı yağışların bu ay da devam edeceği konusunda uyardı. Ülkede yer alan tüm ekipler alarm durumuna geçirilirken yağışlar nedeniyle alınan tedbirler üst düzey seviyeye yükseltildi. Çok sayıda ev hasar alarak kullanılamaz hale gelirken bölgede büyük bir barınma sorunu yaşandığı, salgın hastalık riskine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken bölgede yağışların devam edecek olması endişeleri arttırıldı.