SON DAKİKA | Ülkede büyük felaket! Bir günde 13 bin vaka tespit edildi, okullar acilen tatil edildi

O ülke resmen büyük bir felaket yaşıyor! Vaka sayıları hızla artınca okulları acilen tatil etmek zorunda kaldılar. Pakistan’da meydana gelen ve tüm dünyaya korku salan olayın detayları haberimizde
SON DAKİKA | Ülkede büyük felaket! Bir günde 13 bin vaka tespit edildi, okullar acilen tatil edildi

Aktarılan son habere göre Pakistan’ın Pencap Eyaleti’nde sadece bir gün içerisinde 13 bin vaka tespit edildi. Bir hafta içerisinde 40 bin vakanın aşılması halinde toplam vaka sayısı gün yüzüne çıktı. Durumun ciddiyeti ortaya çıkarken, Bakan Mohsin Naqvi tarafından açıklama geldi.

Son olarak Pakistan’da ortaya çıkan “Kırmızı Göz” salgını büyük panik yarattı. Salgının büyük panik yarattığı duyuruldu. Vakalar bir gün içerisinde patlayınca, hükümet harekete geçmek için okulları tatil etti.

EN SIK ÇOCUKLARDA GÖRÜLÜYOR

Konuya ilişkin Pencap Eyaleti Valiliği tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada salgının özellikle çocuklarda görüldüğü ve okulların konjoktivit hastalığı sebebi ile pazartesiye kadar tatil edilmesine karar verildiği belirtildi. Gözünün beyaz kısmında medya gelen bu iltihaplanma beraberinde yanma, kaşıntı ve kızarıklık da getiriyor.

screenshot-4.png

Yetkililerin açıkladığı son habere göre bir gün içinde 13 bin yeni vaka tespit edilirken, bir hafta içerisinde 40 binden fazla vaka olduğu açıklandı. Eylül ayı içerisinde toplam da 86 bin 133 kırmızı göz vakası olduğu duyuruldu.

KIRMIZI GÖZ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NEDİR?

Kırmızı göz hastalığının belirtileri belli oldu. Aktarılan son habere göre konjontivit hastalığı olarak ifade edilen kırmızı göz hastalığı gözün ince tabakasının iltihaplanması olarak belirtilmektedir. Kırmızı göz, yanma, sulanma ve kaşıntı ile birlikte yapışkan bir göz akıntısına neden olmaktadır. Bölgede vakaların hızla artması sebebi ile yetkililer önlem almaya devam ediyor.