Sicilya’da büyük orman yangını devam ediyor

İtalya'nın Sicilya Adası'ndan çıkan orman yangınında son durum açıklandı.
Sicilya’da büyük orman yangını devam ediyor

İtalya'nın güney bölgesinde yer alan Sicilya adasını etkileyen orman yangını tüm müdahalelere rağmen söndürülemiyor. Sicilya Adası'na bağlı olan Palermo kentine yakın bir noktada önceki gün başlayan orman yangını hızla ilerlerken bazı noktalarda yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı.

İtfaiye ekiplerinin kesintisiz bir şekilde hem karadan hem de havadan müdahale ettiği orman yangınının özellikle de Palermo vilayetine bağlı Altofonte, Gratteri, Gibilrossa, Misilmeri, Piana degli Albanesi, Torretta ve Prizzi beldelerinde etkili olduğu ifade edildi. Yangın nedeni ile Sicilya Adası diken üstünde dururken yanan ormanlar büyük üzüntüye neden oldu.

YANGIN NEDENİ İLE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ!

Yaşanan yangın felaketi nedeni ile Gratteri’de yangınlar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmesine karar verilmiş ve tüm okullar ikinci bir karara kadar kapatılmıştı. İtalya Sivil Savunma Ajansı ise alınan karar doğrultusunda Sicilya'da başlayan orman yangını nedeni ile yangının daha etkili olduğu doğu bölümünde yer alan Messina, kuzeydeki Palermo ve batısındaki Trapani’de “kırmızı alarm” ilan edildiğini duyurmuştu.

Hatırlanacağı üzere Sicilya'da bu sene Temmuz ve Ağustos aylarında da orman yangınları yaşanmış, makilik alanlarda çıkan orman yangınları bazı bölgelerde yerleşim yerlerini de etkilemiş ve büyük maddi hasarlara neden olmuştu. Yangının söndürülmesi için tüm imkanlar seferber olurken yangındaki son durum dünya kamuoyu tarafından da yakından takip edilmeye devam ediliyor.