Şaka değil gerçek! Bu kasabada 4 lira 20 kuruşa ev satılıyor

Sosyal medya Hırvatistan’da satılan evleri konuşuyor. AB’ye üye olan Hırvatistan’ın o bölgesinde nüfusun düşmesi sebebi ile evler çok uygun fiyatlardan satışa çıkıyor. Şu ana kadar oturuma hazırlanmış 5 konut satıldı.
Şaka değil gerçek! Bu kasabada 4 lira 20 kuruşa ev satılıyor

Hırvatistan’ın Legrad Kasabası’nda 13 sente ev satılıyor. Konu kısa süre içerisinde gündem olurken, oturuma hazır olan 5 konutun satılması dikkat çekti. Evlerin eski olması sebebi ile hükümet yardım da yapıyor.

Avrupa Birliği’ne üye olan Hırvatistan’ın Legrad Kasabası’nda şu anda 2 bin kişi yaşıyor. Ancak Macaristan sınırındaki bu bölgede nüfus düşmeye devam ediyor. Bu durumu engellemek için kasabada yaşanması için teşvikler peş peşe veriliyor.

1 KUNA'YA EV SATILIYOR

Legrad yönetimi şu anda 2021 yılında kentte terk edilmiş bir şekilde bırakılan 19 evi satışa çıkardı. Ödemeler ise Hırvatistan para birimi ile alınacak. Evler 1 kuna (TL olarak 4 lira 20 kuruştan) satışa çıkıyor. Konutların eski olması sebebi ile tadilat yardımı da verilecek.

ARANAN TEK ŞART

TGRT’nin aktardığı habere göre hükümet kent genelindeki boş evlerin değerlendirilmesi için tanesi sadece 4 lira 20 kuruş satışa çıkardı. Bu evlerden almak isteyenlerde aranan şart başka bir evi olmamak olduğu belirtildi.

Ancak konu ile ilgili yetkililer bu şartın sadece Hırvatistan mı yoksa dünyanın herhangi bir yerinde konut sahibi mi olmamak durumunu netleştirmedi.

YENİ KREŞ BİLE AÇILDI

Sosyal medya Hırvatistan’da satılan evleri konuşuyor. AB’ye üye olan Hırvatistan’ın o bölgesinde nüfusun düşmesi sebebi ile evler çok uygun fiyatlardan satışa çıkıyor. Şu ana kadar oturuma hazırlanmış 5 konut satıldı. Kasabada çocuk sayısının son 5 yıla göre artış göstermesi ile birlikte yeni bir kreş bile açıldığı ifade edildi.