Putin'den Türkiye için yeni karar! 12 Şubat'ta Türkiye'ye gelecekti!

Tüm dünyanın büyük bir merakla beklediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti ile alakalı olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya’dan yapılan açıklamaya göre bu önemli ziyaret ertelendi.
Putin'den Türkiye için yeni karar! 12 Şubat'ta Türkiye'ye gelecekti!

Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin oldukça iyi bir noktada bulunması tüm dünya tarafından dikkatle takip ediliyor. Özellikle Rusya’nın Ukrayna savaşı deneniyle dünyadan dışlandığı bir dönemde Türkiye dış politikasında hem Rusya ile hem Ukrayna ile iyi ilişkiler kurmak üzerine oluşturdu. Bunun da meyvelerini alan Türkiye şu anda Rusya ile temas kurabilecek az sayıda ülkeden birisi haline geldi.

PUTİN TÜRKİYE’YE GELECEKTİ!

Vladimir Putin ile Recep Tayyip Erdoğan arasında kurulan iyi ilişki neticesinde iki lider bir araya gelmek için mutabakat sağlamışlardı. Putin de 12 Şubat’ta Türkiye’yi ziyaret edecekti. Rusya kaynakları tarafından bu açıklama yapılmış ve Türkiye’de de Putin’in ziyaretine dair hazırlıklar yapılıyordu. Ancak bu konuda bir son dakika gelişmesi yaşandı.

PUTİN TÜRKİYE ZİYARETİNİ ERTELEDİ!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretin ertelendiği açıklandı. Putin daha önce 12 Şubat olarak belirlenen Türkiye ziyaretini ileri bir tarihe erteledi. Rusya kaynaklarının verdikleri bilgilere göre bu ziyaret Rusya’daki seçim takvimi yüzünden ertelendi. Putin’in seçim çalışmaları yaptığı için bu dönemde Türkiye ziyareti yapamayacağı açıklandı. Ziyaret her iki liderin mutabık kalacakları yeni bir tarihte yapılacak.

ORTAK BÜYÜK PROJELER VAR!

Türkiye ile Rusya arasında enerji alanında büyük ortak projeler bulunuyor. Putin’in Türkiye ziyaretinde Rus doğalgazının Türkiye’de depolanarak dünyaya dağıtılmasına dair projenin detayları görüşülecekti. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında temaslar olmuş ve her iki ülkenin ilgili bakanlıkları çalışmalara başlamışlardı. Bu projenin daha da somutlaşabilmesi için iki liderin atacakları adımlar merakla bekleniyor.