Putin Rusya nükleer savaş ve silah kullanmaya hazır

Rus Devlet Başkanı Putin tüm dünyaya adeta rest çekerek bir kere daha nükleer silah restini masaya sürdü. Açıklama kısa sürede tüm dünyada yankı buldu.
Putin Rusya nükleer savaş ve silah kullanmaya hazır

Ukrayna - Rusya savaşı tüm hızı ile devam ederken Rusya'nın üzerindeki toplumsal baskılar arttırılmaya başlanmıştı. ABD'nin Ukrayna'ya asker desteği sağlayacağı, Almanya'nın savaşta yine Ukrayna'ya destek vereceği yönünde ki haberler büyük yankı uyandırırken konu hakkında Rusya Devlet Başkanı Putin'den yeni açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyasına verdiği röportajda Rusya’ya yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını ve Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliği ile Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını söyledi. Putin ayrıca, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarını korumak açısından kesinlikle anlamsız bir adım olduğunu belirtti.

RUSYA NÜKLEER SİLAH KULLANACAK MI?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da 15-17 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde Rossiya 1 kanalı ve RİA Novosti Haber Ajansı için Dmitriy Kiselev’in sorularını yanıtladı. Rusya’nın nükleer silah kullanmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Putin, Ukrayna’da nükleer silah kullanımının gerekmediğini söyleyerek, “Neden kitle imha silahları kullanalım ki? Hiçbir zaman böyle bir ihtiyaç olmadı” dedi.

Rusya’ya yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını ve Rusya’nın havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma imkanlarını ifade eden "nükleer üçlemenin" diğer ülkelerden daha gelişmiş olduğunu kaydeden Putin, “Askeri ve teknik açıdan elbette hazırız” dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'li mevkidaşı Joe Biden'ın "geleneksel siyaset okulunun" bir parçası olduğunu ve ayrıca ABD'nin Rusya-ABD ilişkileri ve stratejik caydırıcılık konusunda birçok başka uzmana sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin yapmış olduğu açıklamasında Amerika'nın sürekli olarak nükleer güçlerini geliştirdiğini, ancan bunun yarın bir savaş çıkarmaya hazır oldukları anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi. Putin kendilerinin de sadece Rusya'ya yönelik doğrudan bir saldırı yapılması durumunda koruma amaçlı nükleer silah kullanacaklarını ifade etti.