Portekiz'de ev alan yabancıya altın vize kampanyası konut krizine neden oldu

Portekiz yatırımcı çekmek için başlattığı altın vize uygulaması sonrası patlayan konut krizi ile çalkalanıyor.
Portekiz'de ev alan yabancıya altın vize kampanyası konut krizine neden oldu

Portekiz'de ev alan yabancıya altın vize kampanyası konut krizine neden oldu - Yabancı yatırımcıları çekmek için Portekiz'de başlatılan altın vize uygulaması büyük bir konut krizi yaşanmasına neden oldu.

Yabancıya konut satışı teşviki rekor ilgi görürken aylık asgari ücretin 760 Euro olarak uygulandığı ve çalışanların en az yarısının aylık 1000 Euro’dan az kazandığı ülkede kiralık ve satılık konut piyasasını tepetaklak etti. Ülkeye yabancı akını başlarken Portekizliler boş satılık ve kiralık ev bulmakta zorlanmaya başlandı.

PORTEKİZ'DE KİRALIK VE SATILIK KONUT PİYASASI ALTÜST OLDU !

2009 ve 2012 seneleri arasında Portekiz'de arasında emlak piyasasının serbestleştirilmesi ve kuralsızlaştırılması için yapılan düzenlemeler nedeni ile devlet yeni oluşan piyasaya müdahale konusunda çözümsüz kalırken kriz her geçen gün derinleşmeye başladı.

Guardian’a konuşan Lizbon Üniversitesi Coğrafya ve Mekansal Planlama Enstitüsü Araştırma Görevlisi Agustín Cocola-Gant yaşanan durumu çılgınlık olarak değerlendirirken "Şu anda kriz herkesi etkiliyor, sadece savunmasız nüfusu değil. Bazı aileler çocuklarını üniversiteye göndermiyor çünkü onlar için bir oda tutamıyorlar. Ayrıca ayda 1000 Euro kazanan genç profesyoneller için (ki bu ortalama maaş) yaşamak imkansız hâle geliyor” diyerek hükümetin vize uygulamasını sonlandırmak için çalışmalara başladığı ifade edildi.