Papua Yeni Gine'de toprak kayması! 100'den fazla kişi öldü

Dünyada yaşanan doğal afetler hız kesmeden devam ederken bu sefer acı haber Papua Yeni Gine'den geldi. Ülkede yaşanan toprak kaymasında 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.
Papua Yeni Gine'de toprak kayması! 100'den fazla kişi öldü

İklim değişikliği nedeniyle son dönemde artan doğal afetlere bir yenisi daha eklendi. Papua Yeni Gine'de meydana gelen toprak kaybasında ilk belirlemelere göre 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken bu sayının büyük bir hızla artabileceği açıklaması endişe yarattı.

PAPUA YENİ GİNE'DE DOĞAL AFET! ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Papua Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby'nin 600 kilometre kuzeybatısındaki Enga eyaletine bağlı Kaokalam köyünde yerel saatle 03.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre 100’den fazla kişinin öldüğü tahmin edilirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Olay yerine arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği, yerel halkın da evlerinde mahsur kalan insanların çıkarılması için çalıştığı belirtildi. Bazı yolların kapanması nedeniyle bölgeye yardımların ulaşmasının zorlaşmasından endişe ediliyor. Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, olayın detaylarının henüz netleşmediğini ancak ilgili yetkililerin müdahale etmek için özenle çalıştığını söyledi. Marape, "Afet yetkililerini, savunma kuvvetlerini Enga'daki eyalet ve bölge yetkilileriyle görüşmek, ayrıca yardım çalışmalarına, cansız bedenlerin çıkarılmasına ve altyapının yeniden inşasına başlamak üzere bölgeye gönderiyoruz" dedi.

Köyde bulunan çok sayıda evin bir andan gelen toprak yığının altında kaldığı ifade edilirken enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Çamur yığınının altında kalan kişi sayısının net olarak belirlenemediği belirtilirken bazı haber ajansları hayatını kaybeden kişi sayısını 300 olarak duyurdu...