Papua Yeni Gine'de 6.5 şiddetinde deprem oldu

Papua Yeni Gine Yeni Britanya Adası'nda 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı.
Papua Yeni Gine'de 6.5 şiddetinde deprem oldu

Dünyanın ateş çemberi olarak adlandırmış olduğu Pasifik bölgesinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Sahip olduğu volkanik haraketlilik nedeniyle sık sık depremin yaşandığı bölgede ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS)'nun verilerine göre yeni bir deprem daha yaşandı.

Papua Yeni Gine'nin Yeni Britanya Adası'nda meydana gelen depremin şiddeti 6,5 olarak ölçülürken depremin yerin 49 km derinliğinde yaşandığı açıklandı. Depremin ardından yapılan ilk açıklamada ile can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

PAPUA YENİ GİNE SON DAKİKA DEPREM! SON DURUM NE?

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS)'nun verilerine göre, Papua Yeni Gine'nin Yeni Britanya Adası'nda 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. depremin merkez üssünün, Yeni Britanya Adası'ndaki Kimbe kentinin yaklaşık 110 kilometre güneydoğusu olduğu ifade edildi. Yaklaşık 49 kilometre derinlikte meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı. Papua Yeni Gine, dünyadaki depremlerin ve volkanik faaliyetlerin çoğunun meydana geldiği Pasifik "Ateş Çemberi" üzerinde yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere söz konusu ülke son olarak 23 Mart tarihinde yaşanan depremle sarsılmış, 7 şiddetindeki deprem nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetmişti. Bölgedeki volkanik hareketlilik pek çok depremin yaşanmasına neden olurken bölge zaten dünyada ateş çemberi olarak adlandırılıyor...