Nijer'deki Türk vatandaşları THY uçağı ile Türkiye'ye getirildi

İç karışıklıkla mücadele eden ve askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de yaşayan Türk vatandaşları özel uçuşla yurda getirildi.
Nijer'deki Türk vatandaşları THY uçağı ile Türkiye'ye getirildi

Nijer'deki Türk vatandaşları THY uçağı ile Türkiye'ye getirildi - 26 Temmuz tarihinde askeri darbe yapıldığı açıklanan ve kurulan askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de yaşayan Türk vatandaşları özel uçakla yurda getirildi.

Fransa'dan bağımsızlığını kazandığı 1960'tan bu yana beşinci darbesini yaşayan Nijer'de Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum'un Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmasıyla resmen darbe yapıldığı açıklanmıştı. "Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP)" adı veren bir grup asker yönetime el koyduklarını ilan etmişti.

NİJER'DE OLAN TÜRK VATANDAŞLARI THY UÇAĞI İLE YURDA GETİRİLDİ

Askeri darbe yönetiminin hava sahasını kapatması ile Nijer'de adeta mahsur kalan Türk vatandaşları devreye giren Türk konsolosluğunu girişimleri ile yurda getirildi. Çoğunluğunun Türk vatandaşı olduğu 226 kişi Türk Hava Yolları THY'nin gerçekleştirdiği özel sefer ile yurda getirildi.

Saat 05:00 itibari ile İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Ülkede bir otorite boşluğu oluştuğunu belirten vatandaşlar ülkeye döndükleri için mutlu olduklarını dile getirirken hem konsolosluk çalışanları hem de Dışişleri Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerini sundular.