Musul'da düğün salonunda yangın faciası! 100 kişi öldü en az 500 yaralı var

Musul'da düğün salonunda atılan havai fişek nedeni ile başlayan yangın faciaya neden oldu.
Musul'da düğün salonunda yangın faciası! 100 kişi öldü en az 500 yaralı var

Musul'un Hamdaniye ilçesinde yapılan düğün büyük bir faciaya dönüştü. Yerel basın tarafından yapılan haberlere göre atılan havai fişek nedeniyle çıktığı iddia edilen yangın en az 100 kişinin ölümüne 500'den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Düğün salonunda toplam 800 kişinin bulunduğu, havai fişekler nedeni ile başlayan yangının kısa sürede yayıldığı, yaşanan panik nedeniyle pek çok kişinin izdihamda ezilerek hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi. Düğünü görüntülemek için çalışan kameraların panik anlarını da kaydettiği, izdiham görüntülerinin saniye saniye görüntülendiği ifade edildi.

MUSUL'DA SON DAKİKA YANGIN FACİASI!

Yaşanan yangın felaketi sonrasında yerel medyaya açıklama yapan Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Ahmed Hamdani,Musul'un Hamdaniye ilçesinde düğün salonunda yangın meydana geldiğini ifade etti. Yaşanan yangın felaketinde 113 kişinin hayatını kaybettiği 500 kişinin ise yaralandığını ifade ederek son resmi rakamları verdi.

Düğün merasimi için salonda 800 kişinin bulunduğu, havai fişeklerin patlatılmasının ardından yangın çıktığı, yangın esnasında gelin ve damadın da aralarında bulunduğu 113 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Yaşanan düğün felaketi yerel basında büyük yankı uyandırırken tüm dünyadan da Irak'a başsağlığı ve taziye mesajları yağdı.