Malezya'da helikopter kazası 10 kişi hayatını kaybetti

Malezya donanmasına ait olan 2 helikopter havada çarpıştı. Kaza sonucunda helikopterde bulunan 10 kişi hayatını kaybetti.
Malezya'da helikopter kazası 10 kişi hayatını kaybetti

Malezya'da meydana gelen helikopter kazasında Malezya Kraliyet Donanmasına ait olan 2 helikopter havada çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile 2 helikopter de düşerken kazadan sağ kurtulna kişi olmadığı açıklandı.

Malezya Kraliyet Donanmasından yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki Perak eyaletinde bulunan Lumut deniz üssünde yerel saatle 09.32'de geçit töreni provası sırasında donanmaya ait 2 helikopterin havada çarpıştığı bildirildi. Kazada toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

MALEZYA'DA HELİKOPTER FACİASI!

Açıklamada, "Mürettebatın olay yerinde yaşamını yitirdiği doğrulandı. Hepsi kimlik tespiti için Lumut deniz üssü askeri hastanesine gönderildi” ifadeleri kullanıldı. Kazanın nedenine yönelik soruşturma başlatılacağı belirtildi. Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin ise açıklamasında M503-3 helikopteri ile Fennec askeri helikopterinin Cumartesi günü düzenlenecek Malezya Kraliyet Donanması'nın 90. yıl dönümü kutlamalarında geçit töreni için prova yaptığını söyledi.

Yerel medya tarafından servis edilen kaza anı görüntülerinde ise helikopterlerden birinin diğerine çarptığı, çarpışma anının sonrasında ise iki helikopterin de büyük bir hızla irtifa kaybı yaşadığı ve düştüğü görüldü. Kaza ülkede kutlamalar öncesi büyük üzüntü yaşanmasına neden oldu. Kutlamaların iptal edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.