Libya'da büyük sel felaketi! 2 bin kişi öldü, 7 bin kişi kayboldu!

Hafta sonu Fas’ta deprem felaketi meydana gelirken şimdi de bir diğer Kuzey Afrika ülkesi Libya sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Gerçekleşen felaket neticesinde 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Libya'da büyük sel felaketi! 2 bin kişi öldü, 7 bin kişi kayboldu!

Orta Akdeniz’de etkili olan Daniel fırtınası felaketlere neden olmaya devam ediyor. Daha önce Yunanistan’da sel felaketine neden olan fırtına şimdi etkisini Libya’da göstermeye başladı. Bu fırtına nedeniyle Libya’da gerçekleşen sel felaketinden 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ayrıca gerçekleşen sel felaketi nedeniyle 7 bin kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ!

Libya’da meydana gelen sel felaketinin büyük bir kayba neden olması nedeniyle ülkenin başkenti Trablus’ta Bakanlar Kurulu acilen toplandı. 2 bini geçen ölü sayısı nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan edilirken bayraklar da yarıya indirildi.

ŞEHİRLER SU ALTINDA, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI!

Sel felaketine neden olan fırtına Libya’da en çok Cebel el-Ahdar ile Tukra bölgelerinde etkisini gösterdi. Al Bayda, Sousse, Al-Marj ve Derna kentleri sular altında kalırken çok büyük bir zarar ortaya çıktı. Acil durum ilan edilirken sel felaketinin olduğu bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Eğitime bir süre ara verildiği açıklanırken iş yerleri de kapalı tutuluyor.

KAYBOLANLAR ARANIYOR!

Libya’da sel felaketi nedeniyle farklı şehirlerde yaklaşık 7 bin kişinin kayıp olması yaşanan afetin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Şu anda yapılan çalışmalarda ilk hedefin bu kayıp kişilere ulaşmak olduğu bildirildi. Sel felaketinde kaybolan kişilerin hayatlarını kaybetmiş olabileceğinden endişe edilirken böyle bir ihtimalde Libya’da 10.000’e yakın insan sel nedeniyle hayatını kaybetmiş olacak.

TÜRKİYE’DEN MESAJ!

Libya’da meydana gelen sel felaketinden dolayı Türkiye’den taziye ve geçmiş olsun mesajı yayınlandı. İki ülke arasında tarihsel süreçten gelen ve son yıllarda yükselen dostluk ilişkileri de bu mesajda etkili olurken Dışişleri Bakanlığı, “Dost ve kardeş Libya halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, kardeş Libya’ya her türlü desteği sağlamaya hazırdır.” açıklamasını yaptı.