Kenya'da şiddetli yağış sonrası baraj çöktü 42 kişi yaşamını yitirdi

Kenya'da son 1 haftadır etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrasında baraj çöktü. Barajın çökmesi ile sel felaketi yaşanan bölgede 42 kişi yaşamını yitirdi.
Kenya'da şiddetli yağış sonrası baraj çöktü 42 kişi yaşamını yitirdi

Küresel iklim değişikliği nedeniyle ani ve yoğun yağışlar pek çok ülkede etkili olurken Kenya son 1 haftadır etkili sağanak yağışlar ile mücadele ediyordu. Dubai'den gelen görüntülerin arıdndan bir felaket haberi de Kenya'dan geldi.

Kenya'da etkili olan sağanak yağışların ardından baraj çöktü. Duvarı çöken barajda meydana gelen sızıntı sonrası sel felaketi yaşanırken 42 kişi hayatını kaybederken ülkede Mart ayında başlayan yağışların etkisi ile hayatını kaybedenlerin sayısı 120 kişiye ulaştı.

KENYA'DA SEL FELAKETİ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

Kenya’da şiddetli yağışların ardından barajın çökmesi sonucu en az 42 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kenya’da şiddetli yağışların etkili olduğu Nakuru bölgesindeki Mai Mahiu kasabasında baraj çöktü.

Nakuru Valisi Susan Kihika yaptığı açıklamada, baraj suyunun taşması sonucu çamur altında kalan yerleşim bölgelerinde 42 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bölgedeki evler sular altında kalırken, karayollarının kapandığı öğrenildi.

Sel felaketi nedeni ile ülkede olağanüstü hal tedbirleri uygulanırken okullar 1 hafta tatil ilan edildi. Ülkede artan can kayıpları büyük üzüntü yaratırken ekiplerin halen kayıp olan 17 kişiyi aradıkları belirtildi.