Kazakistan'da büyük sel felaketi! Binlerce kişi tahliye edildi

Kazakistan'da hava sıcaklıklarında yaşanan yükseliş ile buzlar erimeye başlarken yoğun erime sel felaketi yaşanmasına neden oldu.
Kazakistan'da büyük sel felaketi! Binlerce kişi tahliye edildi

Havaların ısınmaya başlaması ile beraber Kazakistan'da kış mevsiminde oluşan yoğun kar ve buz kitlesi hızla erimeye başlarken ülkede büyük bir sel felaketi yaşandı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı yaşanan sel felaketi sonrasında selin olumsuz etkilediği bölgelerden acil olarak tahliye çalışmasına başlarken ilk belirlemelere göre bölgeden botlar ve helikopter yardımı ile binlerce kişi tahliye edildi.

SEL FELAKETİ YAŞANAN BÖLGELERDE TAHLİYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Kazakistan’da havaların ısınmasıyla eriyen kar ülkenin kuzey, batı, doğu bölgelerinde sele yol açtı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı’nın verilerine göre, selden en çok etkilenen Aktöbe ve Kostanay şehirlerinde nehirlerin taşması sonucu bazı yerleşim yerlerini su bastı.

Evlerini boşaltmak zorunda kalan binlerce bölge sakini, askeri helikopter ve hızlı botlarla güvenli yerlere tahliye edildi. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, selin sonuçlarını ortadan kaldırma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, Aktöbe’de 21 Mart’tan bu yana en az 500 bin metreküp su pompalandığı ve 50 binden fazla kum torbası yerleştirildiği kaydedildi. Selden etkilenen Aktöbe Havaalanı’nda da su pompalama çalışmalarının tamamladı.

Kostanay şehrinde yapılan tahliye çalışmalarından resmi görüntüler paylaşılırken evlerinin çatılarına çıkan kişilerin helikopterlerle kurtarılma anları görüntülere yansıdı. Yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerin başında ise Kostanay bölgesi ilk sırada yer aldı.