Karabağ'da son durum ne? Karabağ Ermenileri ateşkesi kabul etti

Azerbaycan savaş son dakika haberleri gelmeye devam ederken Karabağ Ermenileri'nin ateşkes ilan ettiği açıklandı
Karabağ'da son durum ne? Karabağ Ermenileri ateşkesi kabul etti

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün tansiyon bir kere daha yükselirken Azerbaycan ordusu dün askeri operasyon başlatmıştı. Azerbaycan ordusu tarafından başlatılan askeri operasyon sonrası Rusya Barış Gücü devreye girerken ayrılıkçı Ermeni kuvvetlerinin ateşkes teklifini kabul ettiği açıklandı.

Dün akşam başlayan operasyonda Azerbaycan ordusu büyük bir hızla düşman kuvvetlerin savunma hatlarını delmiş ve önemli tepelerin büyük bir bölümünün kontrolünü ele geçirmişti. Uluslararası hukukun Azerbaycan toprakları olarak kabul edilen ve tanınırlığı olmayan "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" için Karabağ Ermenileri yapılan ateşkes teklifini kabul etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

DAĞLIK KARABAĞ CUMHURİYETİ İÇİN KARABAĞ ERMENİLERİ ATEŞKESİ KABUL ETTİ

Bugün saat 13:00 itibari ile ateşkes anlaşması resmen devreye girdi. Ateşkes teklifinin Rusya Barış Gücü tarafından sunulduğunu dile getiren Karabağ Ermenileri bu teklifi kabul etmekten başka çareleri olmadığını belirterek anlaşmayı onayladılar.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ateşkes anlaşması da doğrulanmış oldu. Bakü yönetimi yapmış olduğu açıklamasında Karabağ'daki Ermeni güçlerin "silahlarını bırakmayı, çatışma mevziilerini ve askeri üslerini terk etmeyi ve tamamen silahsızlanmayı kabul ettiği" bilgisini doğruladı. Ermeni kuvvetlerinin yaşadığı yüksek kayıp sonrası ateşkesi kabul etmek zorunda kaldığı bilgisi geçilirken Azerbaycan hükümeti operasoynun sona erdilme şartını Ermeni kuvvetlerin silahlarını bırakması olarak öne sürmüştü.