Kanada'da 2027 yılına kadar yabancılara konut satışı yasaklandı

Konut stoku sorunu yaşayan Kanada kendi vatandaşlarına öncelik tanımak ve konut fiyatlarını düşürmek için yabancılara konut satışını yasakladı.
Kanada'da 2027 yılına kadar yabancılara konut satışı yasaklandı

Kanada'da konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ve sonrasında boş konut bulma sorunlarının artması üzerine yabancılara konut satışı yasağı getirtilmişti. 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren karar kapsamında 1 Ocak 2025 tarihine kadar yabancılara konut satışı yasağı uygulanacağı ilan edilmişti.

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı. Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı iki yıl daha uzatıldı.

1 OCAK 2027 TARİHİNE KADAR KANADA'DA YABANCILARA KONUT SATILMAYACAK!

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı. Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland yaptığı açıklamada, "Kanadalılar için konutları daha uygun fiyatlı hale getirmek için mümkün olan tüm araçları kullanarak, şu anda 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancı mülkiyet yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzatılacak" dedi.

Kanada hükümeti, yabancılara konut satışının ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarına fiyat artmasına yönelik endişeleri artırdığını açıkladı. Geçtiğimiz ay Kanada’da konut krizi nedeniyle uluslararası öğrenci izinlerini iki yıl süreyle sınırlandırılacağı açıklanmış, bazı öğrencilere ise mezun olduktan sonra çalışma izni verilmeyeceği ifade edilmişti.

Hatırlanacağı üzere söz konusu kanun ilk olarak 2023 yılının Ocak ayı itibari ile uygulamaya alınmış ve o tarihte 2025 yılına kadar yürürlükte kalacağı ifade edilmişti. Alınan yeni karar ile söz konusu sorunların devam etmesi nedeniyle bu yasağın 2027 yılına kadar uzatılacağı ifade edildi.