İngiltere Oxford'da büyük patlama! Gece 2 dakika gündüz oldu!

İngiltere’nin Oxford şehri yakınlarında büyük bir patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamanın ardından yangın çıkarken gerçekleşen patlama yıldırım düşmesinden kaynaklandığı belirtildi.
İngiltere Oxford'da büyük patlama! Gece 2 dakika gündüz oldu!

İngiltere’nin Oxford şehrinde akşam saatlerinde çok büyük bir patlama meydana geldiği açıklandı. Kentin her yerinden görülebilen patlamanın tam olarak nerede olduğu ve neden kaynaklandığı kısa bir süre içerisinde anlaşıldı. Oxford yakınlarında bulunan bir biyogaz tesisine yıldırım isabet etti.

BİYOGAZ TESİSİ PATLADI!

Biyogaz tesisine isabet eden yıldırım çok büyük bir patlamaya da neden oldu. Severn Trent Green Power isimli tesiste gerçekleşen patlama geceyi adeta gündüze çevirdi. Bu patlama kentte yaşayan herkeste büyük bir panik yarattı. Ancak patlamanın nedeni kısa bire içinde anlaşılınca panik ortadan kalktı.

Patlamanın olduğu Severn Trent Green Power biyogaz tesisi bir açıklama yaparak yaşananları duyurdu. Buna göre yerel saatle 19:20 sıralarında bir biyogaz tankına yıldırım isabet etti. Bunun sonucunda da patlama oldu. Patlama sonrasında bölgede güvenliğin sağlanması için yetkililer ile iş birliği içerisinde çalışıldığı aktarıldı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLDU!

Patlama sonrasında tesiste çıkan yangından dolayı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Bu büyük patlamada herhangi bir kişinin etkilendiği, ölü ve yaralının olmadığı açıklandı. Ancak patlamadan kaynaklı olarak Witney, Burford, Chipping Norton ve Milton-under-Wychwood'da elektrik kesintileri olduğu bildirildi.

Gerçekleşen patlama oldukça yüksek şiddetli olurken yerleşim yerlerine uzak bir noktada olması büyük bir şans oldu. Patlamanın 2 dakika boyunca geceyi gündüze çevirdiği bildirilirken ardından yerini büyük bir yangına bıraktı. Yangın da kısa bir sürede patlamanın olduğu yere ulaşan itfaiyeler tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Patlamanın sadece maddi hasar verdiği bildirilirken bölgede insanların bilgilendirildikleri belirtildi.