Her yıl düzenlenen Emmy Ödülleri 4 ay ertelendi!

Bu yıl 75'incisi düzenlenen Emmy Ödülleri Töreni 4 ay ertelenmiştir.
Her yıl düzenlenen Emmy Ödülleri 4 ay ertelendi!

Bu yıl 75'incisi düzenlenecek olan Emmy Ödülleri töreni ertelendi. Normal şartlarda Emmy Ödülleri töreni 18 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecekken Hollywood grevleri sebebiyle dört ay kadar ertelenmişti. Televizyon dünyanın Oscar'ları olarak anılan 75'inci Emmy Ödüllerinin ertelendiği açıkandı.

EMMY ÖDÜL TÖRENİ ERTELENDİ

75'incisi düzenlenecek olan Emmy Ödülleri töreni bu yıl 18 Eylül 2023 Cuma günü yapılacakken Hollywood grevleri sebebiyle 4 ay ertelendi. Yani yeni tarih 15 Ocak 2024 oldu.

Söz konusu ödül töreni 11 Eylül saldırılarının yaşandığı 2001 yılından beri ilk kez ertelenmiştir. 2023 Emmy adayları geçen ay açıklandı. HBO imzalı Succession dizisi ise 27 adaylık alarak Emmy'e aday gösterildi. Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin ve Sarah Snook'un bulunduğu dev oyuncu kadrosu ile adaylık elde etmiştir.

HOLLWOOD GREVİ SEBEBİYLE ERTELENDİ

Hollşwood oyuncularını temsil eden Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği üyeleri maaş ve yapay zekaya karşı bazı grevler yapmaya başladılar. Yaptıkları iş görüşmeleri sonucunda olumsuz sonuçlar alan işçiler 2 Mayıs tarihinde greve başladı.

Bununla birlikte Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer almış olduğu yapımlar için röportaj vermesi , film festivallerine katılması, ödül törenlerine katılması ve sosyal medyada filmlerin reklamını yapması yasaklandı.