Hamas ve İsrail arasında ikinci esir takası yapıldı

Hamas tarafından yapılan saldırının ardından başlayan İsrail Filistin savaşına 4 günlük ara verilmiş, esir takası başlamıştı.
Hamas ve İsrail arasında ikinci esir takası yapıldı

İsrail'de düzenlenen müzik festivali alanına Hamas tarafından yapılan saldırının ardından başlayan İsrail Filistin savaşı büyük bir insanlık dramına dönüşmüş, Filistin'de hastaneler, okullar ve kamplar bile bombalanmıştı.

Yaşananlara daha ilk günden destek veren Batı ülkelerinin desteğini arkasına alan İsrail saldırıların dozunu her geçen gün biraz daha arttırmış, saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetmişti. Ölenlerin büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklar olması da İsrail'i durdurmamıştı.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA 2. ESİR TAKASI YAPILDI

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında verilen 4 günlük insani arada 3’ncü güne girilirken, dünyanın beklediği 2’nci esir takası da gerçekleşti. İnsani yardım kuruluşu Kızılhaç’tan edinilen bilgilere göre, Hamas'ın 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi serbest bıraktığı bildirildi. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamada ise İsrail'in 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktığı kaydedildi. Filistin’in resmi haber ajansı WAFA da İsrail'in 33'ü çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 39 Filistinliyi serbest bıraktığını duyurdu.

Hamas, İsrail yardım kamyonlarının Gazze'nin kuzeyine girmesine izin verene dek 2’nci esir takasının erteleneceğini duyurmuştu. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari ise X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, esir takası konusundaki sorunların çözüldüğünü ve takasta 2’nci etabın başlayacağını ifade etmişti. Yaşanan kısa gecikmenin ardından esir takası gerçekleşmişti. Türkiye yaşanan insanlık dramına daha ilk günden bu yana tepki gösterirken Arap ülkelerinin sessizliği ise büyük tepkilere neden olmuş, Filistin ne yazık ki tek başına bırakılmıştı.