Hamas ateşkesi kabul etti Gazze'de sevinç gösterileri düzenlendi

Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes teklifi Hamas tarafından kabul edildi. Gazze şeridinde sevinç gösterileri düzenlendi.
Hamas ateşkesi kabul etti Gazze'de sevinç gösterileri düzenlendi

İsrail tarafından acımasız bir şekilde son derece şiddetli saldırılara uğrayan Gazze Şeridi'nde dün ilk kez sevinç çığlıkları atıldı. Mısır ve Katar tarafından hazırlanan ateşkes teklifi Hamas tarafından kabul edilirken yapılan açıklamanın ardından Filistinliler Gazze Şeridi'nde sevinç gösterileri düzenledi.

Deyr El Balah kentinde yerlerinden edilen yüzlerce Filistinli sokaklara çıkarak, sloganlar atarak ateşkes haberini kutladı. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Mısır ve Katar tarafından sunulan Gazze Şeridi’ndeki ateşkes teklifinin kabul edildiği duyurularak, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ve Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir telefon görüşmesi yaptı ve Hamas’ın ateşkes anlaşmasına ilişkin teklifi onayladığını bildirdi” denilmişti.

İSRAİL ATEŞKESİ KABUL EDECEK Mİ, İSRAİL - FİLİSTİN SAVAŞI SONA ERDİ Mİ?

İsrail basınında yer alan haberlerde ise, İsrailli yetkililerin Hamas’ın ateşkes yanıtını arabulucular vasıtasıyla aldığı belirtilmiş, İsrail'in şu anda Hamas'ın yanıtını incelediği aktarılmıştı. Haberlerde, İsrailli yetkililerin İsrail ve Mısır'ın 10 gün önce üzerinde anlaştığı ve o zamandan bu yana dolaylı müzakerelerin temelini oluşturan anlaşma için "bunun aynı teklif olmadığını" söyledikleri ifade edilmişti.

İsrailli yetkililer ise Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin kendilerinin kabul edebileceği bir anlaşma olmadığını, geniş kapsamlı sonuçları olan Mısır teklifinin yumuşatılmış bir versiyonu olduğunu, sadece İsrail tarafının anlaşmayı reddeden taraf olarak göstermeyi amaçladığını iddia etti. İsrail ateşkese kapıları kaparken diplomatik görüşmelerin süreceği belirtildi.