Güney Kore'de ana muhalefet lideri bıçaklı saldırıya uğradı

Busan'da bir inşaat alanını ziyaret eden Güney Kore ana muhalefet partisi olan Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung bıçaklı saldırıya uğradı.
Güney Kore'de ana muhalefet lideri bıçaklı saldırıya uğradı

Dünya siyaset gündemi Güney Kore'den gelen saldırı haberi ile büyük şok yaşadı. Güney Kore'nin ana muhalefet partisi olan Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung dün yapmış olduğu ziyaret esnasında bıçaklı saldırııya uğradı.

Busan'da sabah saatlerinde bir inşaat alanını ziyaret eden Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung burada basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya başladı. Busan'ın Gadeok Adası'nda yer alan inşaat alanının ziyaretini tamamlayan Lee'ye bu esnada soru sorma bahanesiyle yaklaşan bir kişi aniden bıçaklı saldırı gerçekleştirdi.

GÜNEY KORE ANA MUHALEFET LİDERİ ÖLDÜ MÜ, SON DURUMU NE?

Kendisine soru sorma bahanesiyle yaklaşan saldırgan tarafından ani bir hareketle boynundan bıçaklanan Lee Jae-myung acı içinde yere yığıldı. Saldırgan olay yerinde bulunan diğer kişiler tarafından kaçmaya çalışırken yakalanırken ana muhalefet lideri ise apar topar hastaneye kaldırıldı.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kim Soo-kyung, Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un olayın ardından Lee'nin en hızlı şekilde hastaneye kaldırılarak tedavi edilmesi ve saldırının soruşturularak olguların tespit edilmesi için talimat verdiğini bildirdi. Kim, Yoon'un, böylesi saldırının hiçbir koşulda kabul edilemeyeceğini vurguladığını aktardı.

Lee Jae-myung'in ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Lee Jae-myung'in hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilirken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı açıklandı. Saldırganın olayı neden gerekleştirdiği ise henüz netlik kazanmadı.