Fransa'nın başkenti Paris'te Gazze'de ateşkes yürüyüşü

7 Ekim tarihinden bu yana devam eden İsrail - Filistin savaşı nedeniyle Fransa'nı başkenti Paris'te ateşkes yürüyüşü yapıldı.
Fransa'nın başkenti Paris'te Gazze'de ateşkes yürüyüşü

Fransa'nın başkenti Paris'te Gazze'de ateşkes yürüyüşü - Fransa'da 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırıları protesto edilirken toplanan binlerce kişi Gazze'de ateşkes ilan edilmesini talep etti.

Dünyanın pek çok yerinde benzer protesto gösterileri düzenlenirken İsrail'e açık destek veren Macron yönteminin idaresindeki Fransa'da meydanlara dökülen binlerce kişi İsrail'i protesto etti. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi lideri JeanL Luc Melanchon'un da destek verdiği gösterilere geniş katılım dikkat çekti.

FRANSA'DAN İSRAİL'E ATEŞKES ÇAĞRISI!

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana süren Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, dünyanın dört bir yanında protesto edilmeye devam ediyor. Fransa’nın başkenti Paris’te binlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına son vermesi ve acilen ateşkes sağlanması için yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe, Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi lideri JeanL Luc Melanchon da destek verdi. Göstericilerin ellerinde Filistin bayrakları taşıdığı yürüyüşe Fransa'da yaşayan İsrail vatandaşları da katıldı.

Hatırlanacağı üzere Hamas militanları tarafından İsrail'de düzenlenen müzik festivaline saldırı düzenlenmiş, bu saldırının ardından İsrail Filistin'e savaş açmıştı. 7 Ekim tarihinde başlayan savaş tüm hızı ile devam ederken İsrail'in saldırıların dozunu arttırması tepki çekmiş, hastane, okul, mülteci kampı denmeden yapılan bombardımanlarda ne yazık ki binlerce çocuk ve kadında hayatını kaybetmişti. İsrail en büyük müttefiği olan ABD'den aldığı tam destekle saldırıların dozunu arttırmış, Avrupa ülkelerinin de desteğini alarak fütursuzca saldırmaya devam etmişti.